Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Uit ut Gareel eindelijk in het gareel

17 januari 2023     Tekst: Eric van der Westerlaken - Foto's: Uit ut Gareel

 

Was het een post-coronaboost? Of lag het aan de instroom van nieuwe straatbewoners en jeugdleden? We zullen het nooit weten, maar feit is dat wij, Uit ut Gareel, vrijdag 13 januari voor het eerst de Dorpsquiz Ulvenhout wonnen. Ik zeg altijd dat je 50% kans hebt om te winnen: je wint wel, of je wint niet… Maar dit jaar hebben we ons met ijzeren discipline intensief voorbereid, dus het zat er wel aan te komen.

 

Geluksdag

De hoogste plaats die we tot nu toe behaalden in de Dorpsquiz was de zevende. Vorig jaar eindigden we nog als dertiende. Des te leuker dat we nu juist op vrijdag de 13e de eerste plaats behaalden. Dat het ook nog eens een jubileumeditie betreft, de 30e, maakt de overwinning alleen maar specialer.

 

  

Voorbereiding

Voorafgaand aan de quiz hebben we een inventarisatie gemaakt van moeilijke vragen die mogelijk gesteld zouden worden. Gewapend met deze kennis namen we plaats aan de voor ons gereserveerde tafel. Bij de eerste tussenstand stonden we meteen op de derde plaats, Molenzicht op de tweede en UHG op de eerste.

UGH zat aan de tafel naast ons en hield onze vorderingen angstvallig in de gaten. We hebben ze flink op het verkeerde been gezet door bij uitslagen van vragen die we goed hadden net te doen of we die fout beantwoord hadden, en andersom. Dat natuurlijk hoort bij het spel, een beetje vriendelijke onderlinge competitie.

 

 

Zou 't...? 

Bij de tweede tussenstand waren we gestegen naar de tweede plaats om vandaar de leidende positie in te nemen. We begonnen langzaam in de overwinning te geloven. We hebben namelijk een aantal enthousiaste bezoekers van de Efteling in ons team. Daardoor hadden we veel bonusvragen goed. Maar ook de andere rondes gingen ons goed af. De huidige samenstelling van ons team is blijkbaar ideaal voor de quiz. Fantastisch dat we uiteindelijk gewonnen hebben, maar ook zonder winst hadden we genoten van de fantastische sfeer; met de muziekronde als het gebruikelijke hoogtepunt.

 

 

Titelverdedigers

Nu we de beker eindelijk hebben, geven we hem niet zo makkelijk op. Natuurlijk zijn we niet te beroerd om anderen aan de overwinning te laten ruiken. De trofee prijkt inmiddels trots achter het raam bij mij thuis in de Gareelstraat. We horen dat team Beekdal er volgend jaar mee vandoor wil, maar ik kan ze alvast waarschuwen: we zullen onze titel met hand en tand verdedigen!

We willen de organisatie hartelijk bedanken voor weer een geweldige Dorpsquiz en gaan ons voorbereiden op de volgende.

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven