Natuur rond het Markdal

Waterpret

05 juli 2024     Tekst: Joop van Riet / Henk Wanders - Foto: Henk Wanders

Jonge wateronderzoekersDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Boomstam Henk over waterpret, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes.

Lees verder

Veelbloemige roos

28 juni 2024     Tekst: Joop van Riet / Aad van Diemen - Foto: Aad van Diemen

Veelkleurige roosDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Aad van Diemen over de veelkleurige roos, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes.

Lees verder

Zwermgedrag van honingbijen en bloemenweelde

21 juni 2024     Tekst: Joop van Riet / Marcel Elshout - Foto: Marcel Elshout

BloemenmeisjesDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van imker Marcel Langhout over bloemetjes en bijtjes, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes.

Lees verder

De bomen in een bos zijn altijd anders

14 juni 2024     Tekst: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Natascha van Riet

BoomDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Ad van de Laar over bomen in het bos, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Een nieuwe parel in het Markdal

07 juni 2024     Tekst en foto's: Joop van Riet

Langgevelboerderij Deze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Joop van Riet over een nieuwe parel in het Markdal, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Zaailingen

31 mei 2024     Tekst: Joop van Riet / Dorine Verheijden - Foto: Joop van Riet

Zaailing kastanjeboomDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Dorine Verheijden over zaailingen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Amerikaanse eik

24 mei 2024     Tekst: Joop van Riet / Aad van Diemen - Foto: Aad van Diemen

Blad van een Amerikaanse eikDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Aad van Diemen over de Amerikaanse eik, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Mijn meivogels

17 mei 2024     Tekst: Joop van Riet / Willem Veenhuizen - Foto: Joop van Riet

college voor internationale studenten aan de MarkDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Willem Veenhuizen over een meiwandeling langs de Mark en beelden van een gastcollege voor internationale AVANS-studenten, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Polderen bij Nuwenhuys

10 mei 2024     Tekst: Joop van Riet / Henk Wanders - Foto: Henk Wanders

Polderen bij Landgoed NuwenhuysDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Henk Wanders over buitenonderwijs bij de Lage Akker (tegenover Landgoed Nuwenhuys), en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Twee lintjes voor natuurvorsers

03 mei 2024     Tekst: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Joop van Riet

Lintjes voor Aad van Diemen en Eric van der HoevenDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Joop van Riet over de Koninklijke Onderscheidingen voor Aad van Diemen en Eric van der Hoeven, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

De wilde eend en lente

26 april 2024     Tekst: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Joop van Riet

Eend met pulletjesDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Ad van de Laar over lente en de wilde eend, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Boekpresentatie 'Stad en Plant'

23 april 2024     Tekst: Joop van Riet

Stad en PlantVrijdag 26 april zijn Aad van Diemen en Erik van der Hoeven van 10.00 - 11.00 uur te gast bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg 52-54 voor de presentatie van het boek 'Stad en Plant'.

Lees verder

Open brief van Vlaamse natuurvrijwilliger

19 april 2024     Tekst: Joop van Riet - Foto: Ria Lambregts

Open brief van Vlaamse natuurvrijwilliger. In de aanloop naar de Belgische en Europese verkiezingen krijgen de Vlaamse natuurbeschermers stevige kritiek. Reden voor vrijwilliger Bart Royens om een Open Brief te schrijven.

Lees verder

Stad en Plant

12 april 2024     Tekst: Joop van Riet en Aad van Diemen

Natuur rond het Markdal - Stad en PlantIn 2023 is er onder redactie van twee Bredanaars een leuk boek over stadsplanten verschenen onder de titel ‘Stad en Plant’. In deze rubriek is daar nog geen aandacht aan geschonken. Presentatie 26 april 10u Boekhandel van Kemenade&Hollaers.

Lees verder

Wormen en wurmen

05 april 2024     Tekst: Joop van Riet - Foto: Ria Lambregts

Deze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Joop van Riet over wormen en wurmen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Meten = weten (2)

29 maart 2024     Tekst: Joop van Riet / Henk Wanders - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Boomstam Henk met deel twee van Meten = weten, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Half maart, mét… tjiftjaf’s!

22 maart 2024     Tekst: Joop van Riet / Willem Veenhuizen - Foto: Joop van Riet

Deze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Willem Veenhuizen over een vogelwandeling in de vroege lente, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder

Pijl en cirkel in de tijd

08 maart 2024     Tekst: Joop van Riet / Leo Nagelkerke - Foto: Joop van Riet

Deze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Leo Nagelkerke over tijdsbeleving, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Lees verder


Markdal - Foto: Ria Jansen

Foto: Ria Jansen

 

Natuurliefhebbers delen elke week hun indrukken en kennis van de natuur in het Markdal via informatieve artikeltjes en mooie foto’s. Daarnaast zijn er de wekelijkse Markandalletjes, met actuele tips, excursies, waarnemingen en weetjes met betrekking tot het Markdal.

^ Naar boven