Fietsroute langs de Mark

Parkeer de auto, spring op de fiets en maak je klaar voor een knusse fietsroute! Je zit niet lang stil, want al snel ontdek je de gezelligheid van het dorpje Ulvenhout.

 

Een van de oudste straten in het dorp is de Dorpsstraat. Elke donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur is in deze straat de markt opgezet. Met veel diversiteit aan producten en aanzien vliegt de tijd voorbij.

 

Vlak nadat je uit Ulvenhout fietst kan je een stuk van de route afwijken om kasteel Bouvigne te bezoeken. Bij het herpakken van de fietsroute kom je uit bij de ‘groene muur van Breda’: het Mastbos. Het eeuwenoude bos biedt veel natuur, dieren en historie.

 

Met een grote boog fiets je om de Galderse meren heen. Afkoeling nodig? Neem de afslag en spring in het meer. Of kijk of anderen dapper genoeg zijn.

 

Voordat je de afslag kunt nemen fiets je een groot stuk langs Rivier de Mark. Wat de herkomst is van de riviernaam is niet helemaal zeker. Enkele zeggen dat ‘Mark’ komt van markeren en het een grensgebied tussen zand en klei aangeeft. Anderen zeggen dat de naam een afbakening is van het woord moeras. Wat denk jij?

 

Vlak voordat je het dorp Ulvenhout weer in fietst, kan je twee afslagen nemen naar landhuizen dat je doen dagdromen: Landgoed Ulvenhart en Landhuis Valkenberg. Bekijk hier de fietsroute Ulvenhout.

 

Fietsroute Baronie van Breda

Het landschap ten zuiden van Breda is grotendeels ontstaan doordat edelen in de 16e eeuw veel bos hebben aangeplant. Het gebied beschikt over de oudste en indrukwekkendste bossen in de wijde omgeving en worden afgewisseld met heidevelden, veenmoerassen, bosweiden en vennetjes.

 

Het bourgondische leven wordt hier nog eens extra benadrukt door de vele landgoederen, statige lanen en kronkelende beekjes. Maar ook de fraaie verzichten langs de meanderende beek de Mark, de Chaamse Bossen en het grootste zomereikenbos van Nederland dragen bij tot een schitterende groene en parkachtige omgeving in de Baronie van Breda.

 

Bekijk hier de tweede fietsroute Ulvenhout

 

Buitengewoon Ulvenhout

Buitengewoon Breda heeft een mooi compact boekje uitgegeven over Breda en de prachtige dorpen die eromheen liggen. zo tref je hier ook fietsroutes in aan.

 

Download hier het boekje Buitengewoon Ulvenhout

^ Naar boven