Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Ulvenhout Urban Open herleeft

05 juli 2024     Tekst: Diederik Jansen - Foto's: Erwin Kanters/Claasje van der Zwet/Alexander van Ittersum

Logo UUO depooU

108 Ulvenhouters vermaakten zich zondag 30 juni kostelijk tijdens de Ulvenhout Urban Open. Met of zonder golfhandicap, balletje op straat, in een dakgoot of uiteindelijk in de hole: het maakte allemaal niet echt uit. Lionsclub Breda De Zuidelijke Baronie heeft de traditie (onderbroken tijdens corona en in 2023) weer opgepakt, en met succes.

 

Vanaf het begin zat de sfeer er goed. Na koffie met worstenbrood en een uitleg van de spelregels, verdeelden de golfers zich over de 12 holes. Het luiden van de kerkklokken betekende de start van de wedstrijd. Sommige deelnemers speelden vol zelfvertrouwen, anderen sloegen zondag voor het eerst met een golfclub. De wind en het lichte balletje zorgden hoe dan ook voor onverwachte uitkomsten.

 

UUO

 

Borreltje en BBQ

Halverwege werden de deelnemers verrast met een glaasje en aardbeien. Om 16.30 uur konden de laatste flights afslaan. Daarna verzamelde ieder zich bij de Pekhoeve voor een borreltje en een barbecue. Die combinatie bleek weer goud waard: vele bekenden vonden elkaar in een uitgelaten stemming. Diederik Jansen, als Lion de initiatiefnemer voor editie 2024, had dan ook wat moeite zich verstaanbaar te maken bij de prijsuitreiking en de loterij.

 

Hole 9

 

depooU

Bij het bekendmaken van de opbrengst barstte de zaal uit in een enthousiast applaus: Diederik kon Bob Melisse een cheque overhandigen van € 7.000,-- euro. Het bedrag komt ten goede aan depooU: de nieuw te bouwen verenigingsloods die de rol van de oude brandweerkazerne over zal nemen. Dankzij de inzet van vele sponsoren, onmisbaar bij een dorpsevenement als de Ulvenhout Urban Open, van vele vrijwilligers en niet te vergeten de S.U.C. en haar Urban Open commissie maar ook alle Lions Leden en partners was het een fantastische dag.

 

Overhandiging cheque depooU

 

Bij de Lions staat de volgende Urban Open alweer in de agenda! Heeft u nog leuke foto’s dan kunt u deze mailen naar info@ulvenhouturbanopen.nl. Dan plaatsten wij deze op de website van de Lions.

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven