Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Midzomeravondfestival 2024

01 juli 2024     Tekst: Ingrid Bothe - Foto's: Bindert Blauw / Ingrid Bothe

Midzomeravondfestival 2024

 

Zaterdag 29 juni vond in het Grimhuysenpark het 11de Midzomeravondfestival van Harmonie 'Constantia' plaats. Het thema was dit jaar Amerika. 

 

Het was even schrikken aan het begin, want na een stralende dag barstten de hemelsluizen open kort na aanvang van het muziekevenement open. "Wij gaan door!! Zolang het niet te hard regent, gaat ons programma gewoon door zoals gepland. En we zullen er een groot feest van maken, dus komt dat zien in het Grimhuijsenpark!!", was te lezen op de Facebookpagina van de harmonie. 

 

De bezoekers lieten zich door de regen niet uit het veld slaan. Gewapend met paraplus genoten ze van de optredens van dansschool Djazzle en het Opstap- en Opleidingsorkest van Constantia onder leiding van Bert Haan. Die begeleidden ook de leerlingen van de Rosmolen en Klokkebei die hun muziekproject ‘Samen Muziek Maken’ op het podium afsloten.

 

In verband met de regen werd het programma iets omgegooid. Het optreden van de North-Hill Country Dancers uit Rijsbergen e.o. werd naar voren gehaald, en presentator Thom van Aert trakteerde het publiek op een verrassingsoptreden met vijf Elvis Presley-nummers. 

 

Rond 21.00 uur stopte het met regenen en bracht het Groot Orkest van Constantia onder leiding van Henk Houben het publiek in Amerikaanse sferen, met zang van zangeres Iris Pfrommer bij een aantal klassiekers . Ook de Bosuilen lieten natuurlijk van zich horen. Het festival werd afgesloten met een swingend optreden van Wicked, waarbij veel bezoekers niet stil konden blijven staan. 

 

Ondanks een waterig begin was het Midzomeravondfestival dus toch weer een groot feest!!! Bekijk de foto's hieronder voor een impressie.

 

Impressie Midzomeravondfestival 2024

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven