Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Het verhaal van de dag in Ulvenhout

25 juni 2024     Tekst en foto's: Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Marijke Timmermans

Zonnebloemschilderij

Berichten over de telefoontjes van de (nep) politie zijn actueel. Ook op de bijeenkomst van Zonnebloem en de HUISKAMER van Het Ruilboek op donderdag 13 juni.

 

We zitten met 9 personen gezellig aan de koffie/thee en een plak cake, als er aandacht gevraagd wordt door Wim. Hij vertelt wat hem is overkomen. Het is goed afgelopen door zijn directe alertheid. Hij is niet de enige die die week is ‘overvallen’ via een telefoontje. Nog twee anderen hebben hun verhaal met dezelfde strekking deze week. 

Wat is dit voor maatschappij? Wie kunnen we nog vertrouwen, is de discussie die gevoerd wordt. Gelukkig patrouilleert de echte politie actief in het dorp. Via buurtpreventie app’s worden ook waarschuwingen uitgewisseld.

 

Vanzelf stappen we ook over op een ander onderwerp. Marie, die voor het eerst aan tafel zit, heeft vanzelfsprekend haar verhaal. Ze woont ongeveer 1 jaar in Ulvenhout, maar al veel langer in Breda. Natuurlijk ontstaan allerlei uitwisselingen van ervaringen. Het zijn levendige gesprekken zo aan tafel.

 

Intussen stappen andere bezoekers binnen voor een boek. Ook met hen ontstaat er een gesprek. Leuk als dan ineens de Franse taal als conversatie gebruikt wordt. Behalve vandaag komt een deelneemster ook naar het Ruilboek voor de leesgroep. Iedereen beleeft zo de HUISKAMER onder het genot van een bakje koffie of thee. Het is inmiddels bekend onder veel mensen in Ulvenhout.

 

Bezoekers Ruilboek

 

Zonnebloem

Het samengestelde Zonnebloemschilderij brengt iedere keer een zonnig sfeer. Vanzelfsprekend ook de Zonnebloemglazen en Zonnebloemloper op tafel. Alles onder het genot van een kopje koffie of thee, met koek en cake deze keer, verzorgd door de gastvrouwen, Lenie en Marijke. Echt een ontmoetingstafel die actueel en interessant is. Zo zie je maar hoe Het Ruilboek een belangrijke functie als HUISKAMER heeft.

 

Kom jij ook volgende keer?

Dinsdagochtend 16 juli en donderdagochtend 15 augustus zijn er weer ontmoetingen in de HUISKAMER in Het Ruilboek. Kom de sfeer proeven van de Dorpswijzer / Het Ruilboek, dat van maandag t/m vrijdag open is; in de maanden juli en augustus alleen in de ochtend van 10.00 - 13.00 uur. Kom voor boekenruil, een krantje lezen, een kopje koffie/thee of om te kletsen.

 

Volg voor andere activiteiten de wekelijkse gratis nieuwsbrief van OnsUlvenhout, deze website of de website van de Dorpswijzer.

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven