Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJV

 

Vanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap. Vijf volle roosters zijn er dit seizoen gespeeld en de winnaars spelen traditiegetrouw in juni om de felbegeerde Supercup!


Nick Gommers, de nieuwkomer dit jaar, liet gelijk zien wat hij in zijn mars had en won drie roosters. Volgend jaar zal hij zeker hoger ingedeeld gaan worden! De andere twee roosters werden gewonnen door Jan v.d. Meer en, tot zijn eigen verbazing, door Eric Martens. Maar ja, als je een serie van 9 kunt maken, dan hoor je ook in de eindstrijd te staan. De vierde speler die een ticket kreeg voor de slotavond van 'the best of the rest' was John van Gils, de man die na een iedere mooie carambole altijd: “Goed zo, Johnny!” uitroept.

 

Halvefinalisten DBJV


Afgelopen donderdag was dus de slotavond. Na loting werd Nick gekoppeld aan Eric. Deze laatste had duidelijk nog de bibbers in zijn armen, want het liep niet lekker. Nick daarentegen was wel goed op dreef. Met een mooie serie van 6 gaf hij Eric de genadeklap en won in 23 beurten met een mooi gemiddelde van 0,782.
De tweede halve finale was een erg gelijk opgaande partij. De twee spelers waren echt aan elkaar gewaagd, met John steeds iets op voorsprong. Maar toen sloeg Jan toe met een slotserie van 5!


Dus een veelbelovende finale tussen Nick en Jan. Nick zette zijn goede spel van de eerste partij voort en leidde na 22 beurten met 14 tegen 6. “Kat in het bakkie”, dacht hij, maar diesel Jan zette zijn schouders eronder en trok de stand in de volgende 5 beurten helemaal gelijk, waardoor hij nog slechts 1 carambole nodig had. Dat duurde nog een paar beurten, waarin Nick nog gevaarlijk dichtbij kwam, maar in beurt 34 toverde Jan een klein “varkentje” uit de hoge hoed en sleepte daarmee zijn derde DBVJ clubtitel in de wacht. Helaas voor hem niet drie keer achter elkaar, dus de beker die hij stieken mee naar huis nam, moet volgend jaar weer opgepoetst terugkomen.


Tijdens een door de uitbaters van de Taveerne van Jeugdland aangeboden en geweldig verzorgd diner werd het seizoen nog eens kritisch doorgenomen. Het bleef nog lang onrustig op Jeugdland...

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven