Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Ulvenhout stemt

07 juni 2024     Tekst en foto: Ingrid Bothe

Banner Europese verkiezingen bij Pekhoeveterrein

 

6 juni mochten we onze stem uitbrengen voor Nederlandse leden van het Europese Parlement. In Ulvenhout kon als gebruikelijk tussen 07.30 en 21.00 uur worden gestemd bij de Pekhoeve en de Klokkebei.

 

Samen met Estland trapte Nederland de Europese verkiezingen af. Van de 720 Europarlementariërs kiest Nederland er 31. Volgens Ipsos I&O was de landelijke opkomst dit jaar 46,8% (tegenover 41,8% vijf jaar geleden).  

 

De uitslagen van de verkiezingen volgen pas zondagavond, omdat er in andere lidstaten nog op vrijdag, zaterdag of zondag gestemd kan worden. Op de website van de Europese Unie zijn via de link hieronder op zijn vroegst op 9 juni vanaf 18.00 uur live resultaten en de verwachte zetelverdeling te vinden. 

 

Uitslag Europese verkiezingen

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven