Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Portret van een kunstenaar - Peggy Scholte

03 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Peggy Scholte

Peggy Scholte

 

In het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Peggy Scholte.

 

Peggy Scholte is kunstenaar in hart en nieren. Naast schilderen heeft ze 10 jaar geleden de klei ontdekt. Hiermee kneedt ze wat er in haar gedachten rondspookt.

 

Autodidact en met behulp van Thea Kanters maakt ze haar natuurmensen, die ze bewerkt met veren, boomschors, kralen en kleislib met zand. De dieren schildert ze in felle kleuren, waarbij ze gebruikmaakt van acrylverf.

 

Ze geniet ervan om haar werk met anderen te delen tijdens een expositie, kunstroute of op social media zoals Facebook, Instagram, Tiktok en Youtube.

 

Het mooiste vindt zij het om mensen te ontmoeten en ze te vertellen over haar kunst en de gedachte erachter.

 

Vegakip

Vegakip

 

 

KameleonKameleon

 

Ga voor alle portretten van deelnemers aan Ulvenhout uit de Kunst 2024 naar de verenigingspagina van UudK via de knop hieronder.

UudK

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven