Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Bosuilen Move to Fight Cancer

29 mei 2024     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

De zwemmende bosuilen in 2022

Vlnr: Ruben Vester, Marijn Aarts en Frederieke Heemskerk bij Swim to Fight Cancer in 2022.

 

Evenals voorgaande jaren zetten de leden van het Ulvenhoutse team 'De zwemmende bosuilen' zich dit jaar in voor kankeronderzoek, tijdens Move to Fight Cancer in Breda.

 

Deze keer wordt er niet alleen gezwommen, maar ook gelopen en gespind op 23 juni. Deze dag is gekozen in de hoop dat zich geen blauwalg in de singel heeft gevormd, zodat in Breda zelf gezwommen kan worden. Zowel voor de zwemmers als de kijkers zou het leuk zijn om het evenement in Breda mee te maken, en niet in de Kuil in Prinsenbeek zoals vorig jaar.

 

Uitbreiding

Het oorspronkelijke Ulvenhoutse zwemteam heeft zich wat uitgebreid. Behalve de drie vrienden Marijn Aarts (14), Ruben Vester (15) en Frederieke Heemskerk (14), en haar oma Laurin Heemskerk (79) zwemt ook vriend Stan Doorakkers (16) mee. Allemaal hebben ze direct of indirect met kanker te maken gehad. Het streven is om dit jaar € 3.000 op te halen. Het zou mooi zijn als dit gaat lukken, maar dan zijn er nog wel wat donateurs nodig.


Helpen

Frederieke behoort met Marijn en Ruben tot de jongste deelnemers. Zij doet dit jaar al voor de vijfde keer mee. “Mijn oma heeft zelf kanker gehad. Zij heeft me overgehaald om mee te doen.” Ruben doet net als Marijn voor de derde keer mee: “23 juni doe ik weer mee, omdat ik het goed vind om mensen met kanker te helpen. Ik ken een paar mensen die kanker hebben en hadden, en door te zwemmen voor kanker help ik toch een beetje.”


Doel

Marijn: “Ik zwem voor mijn vader en voor alle mensen die kanker hebben. Ik wil mensen hiermee inspireren om voor een doel te gaan.”

Vorig jaar zwom het drietal 500 meter in de Kuil in Prinsenbeek. Marijns doel is om één kilometer te zwemmen. Omdat hij en zijn vrienden jonger dan 16 zijn, mochten ze vorig jaar nog niet één of twee kilometer in de singel zwemmen. Daarvoor zouden ze lid van een zwemvereniging moeten zijn en toestemming van een trainer moeten krijgen. Dit jaar hebben ze een zwemtest bij een zwemcoach gedaan. Het is ze gelukt ruim 1 kilometer te zwemmen en nu hebben ze toestemming om 1 kilometer in de singel te zwemmen. 

Stan is 16, dus hij mag gewoon meedoen.


Onderzoek

Oma Laurin zwemt op 23 juni de kilometer gezellig met de kinderen mee. Laurin: “Geld voor kankeronderzoek is heel hard nodig, want nog steeds krijgt één op de drie mensen in Nederland de diagnose kanker. Door ons te sponsoren help je Fight Cancer met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker.”


Sponsor de bosuilen

Je kunt het team en/of de individuele leden sponsoren via de website van Move to Fight Cancer of via de knoppen hieronder.

 

De zwemmende bosuilen

Marijn Aarts

Stan Doorakkers

Frederieke Heemskerk 

Laurin Heemskerk

Ruben Vester

 

Alvast iedereen bedankt die aan ons team 'De zwemmende bosuilen' wil doneren.

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven