Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Portret van een kunstenaar - Kathinka Minzinga

29 mei 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Kathinka Minzinga

Kathinka Minzinga

 

In het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Kathinka Minzinga.

 

Kathinka begon zes jaar geleden aan de kunstacademie in Hoogstraten. Zij volgde er lessen keramiek. Op de academie kwamen allerlei opdrachten voorbij en in haar tuin laat ze graag de resultaten daarvan zien. 

Kleur en beweging zijn haar inspiratiebronnen. Jarenlang werkte Kathinka als uitvoerend musicus en zo waren er regelmatig (lied-)concerten te horen op Vinkenbos 13.

 

Op 22 en 23 juni zult u - op haar uitnodiging - kunnen genieten van de optredens van piano- en zangleerlingen van Corinne van Wijk, docent in Ulvenhout. De muziekstukken worden ’s middags op het hele uur ten gehore gebracht. Ook zal zij zelf het een en ander spelen en zingen. Vanuit de tuin kunt u dat heel goed horen en zien!

 

Wees welkom en brengt u vooral het zonnetje mee.

 

Abstract en figuratief

Abstract en figuratief

 

Alef; begin en eind

Alef; begin en eind

 

Wabi sabi

Wabi sabi

 

Zwerm; ritme en beweging

Zwerm; ritme en beweging

 

Ga voor alle portretten van deelnemers aan Ulvenhout uit de Kunst 2024 naar de verenigingspagina van UudK via de knop hieronder.

UudK

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven