Broekcross Ulvenhout

08 december 2023     Tekst: Heidi van Dijke - Foto: Mark Pareyn

Na enkele jaren van de loopkalender te zijn verdwenen maakt de Broekloop in Ulvenhout AC (Geersbroek) dit jaar een doorstart. Meld je uiterlijk 22 december aan.

Natuur rond het Markdal: Sinterklaasvogels

08 december 2023     Tekst: Joop van Riet / Willem Veenhuizen - Foto: Joop van Riet

Deze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Willem Veenhuizen over de vogels die hij tijdens zijn laatste vogelwandeling zag, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

10 jaar Ulvenhout Leeft

07 december 2023     Tekst: Ulvenhout Leeft

4 mei 2024 bestaat Ulvenhout Leeft 10 jaar. Dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Gezellige fietstocht opent carnavalsseizoen

15 november 2023     Tekst: Sandra Vissers - Foto's: Wim Venneman / Jan de Constant Rebecque

 

Hoe kun je het carnavalsseizoen gezelliger beginnen dan met een activiteit voor jong en oud? Een fijne opwarmer om weer in de stemming te komen voor de maanden van voorbereiding en daarna het feest dat komen gaat. Wij van de P(rinselijke) C(arnavals) V(ereniging) de Dobbers hadden wel een idee: lekker fietsen van kroegje naar kroegje… En als er te weinig kroegen zijn, dan pakken we gewoon twee brouwerijen in ons dorp erbij.

 

Een goed begin

Start van deze ludieke fietstocht was Fam. Vissers, waar Brouwerij Grimhuysen zijn thuis heeft. Deelnemers werden hier verwelkomd met een heerlijke Schrobbelèr en een biertje van deze brouwers. Onder het genot van een biertje, met carnavaleske klanken uit de speaker en het zonnetje op onze toet, was het een heerlijke start.

 

 

Molen

Daarna ging de stoet, bijna 90 fietsers, jong en oud, naar molen de Korenbloem, waar een warm welkom werd verzorgd door de Mitra met een Ulvenhouts Drupke. Verkrijgbaar overigens in diverse smaken, natuurlijk bij de Mitra. De jeugd van PCV de Dobbers presenteerde hier een muziekquiz voor alle deelnemers die random in groepjes waren gedeeld. De heren van Brouwerij De Roskam lieten tevens de aanwezigen proeven van de door hen gebrouwen biertjes.

 

 

Kroegen

Na het verzamelen van de stempel op deze locatie, vertrok de stoet naar Café Taverne d’n Ot voor de volgende stempel. Om daarna bij Jeugdland naast een stempel ook nog een frietje en broodje worst te ontvangen. Na deze pauze kon de laatste stempel ontvangen worden bij Café Bar de Flamingo.

 

Bedankt!

Met een volle stempelkaart was er voor iedere deelnemer nog een insigne voor het uitrijden van deze eerst, en zeker niet laatste 11/11 fietstocht. Wij hebben namelijk zelf ontzettend genoten en willen onze partners bedanken om het samen mogelijk te maken: Fam. Vissers, Brouwerij Grimhuysen, molen De Korenbloem, Mitra, Brouwerij De Roskam, Café Taverne d’n Ot, Jeugdland, Café Bar Flamingo en de S.U.C.

 

Tot Carnaval!

Iedereen succes en veel plezier met alle voorbereidingen voor Carnaval: het bedenken van ludieke ideeën voor optochtdeelname, het maken of zoeken naar gezamenlijke pakken, oefensessies voor schminken, het bouwen van carnavalswagens, het voorbereiden van de vele gezellige feestjes, enz. Geniet van de tijd en we zien elkaar met Carnaval!

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

 

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven