Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna - Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Terug van weggeweest: het Digicafé

14 september 2023     Tekst en foto: Gemeente Breda

 

Van internetfraude tot uitleg over de 9292-app: tijdens de Digicafés leer je meer over verschillende digitale onderwerpen. Met dank aan de nieuwe samenwerking tussen de cyberambassadeurs van de gemeente Breda en de vrijwilligers van het Digi-Taalhuis Breda zijn de Digicafés weer terug.

 

Maandelijks

Cyberveiligheid en werken met computers, smartphones en internet zijn onderwerpen die tijdens de Digicafés aan bod komen. 13 september trapten de ambassadeurs en vrijwilligers af met een cyberkennisbingo. Hierin werden op een interactieve manier verschillende tips gegeven om de online wereld veiliger, maar ook leuker te maken. Vanaf nu kan het café ieder maand bezocht worden op verschillende locaties in Breda.

 

Cyberveiligheid

Digitalisering is een gegeven waarmee iedereen moet bewegen, want we hebben er allemaal mee te maken. Voor de een is dat alleen net iets makkelijker dan voor de ander. Hoe zorg je voor de juiste kennis en kunde om goed met die digitale wereld om te gaan? De Digicafés zijn er om Bredanaars digitaal vaardiger te maken, zodat ze veiliger en plezieriger online kunnen zijn. Iedereen is welkom in het Digicafé. Thema's die aan bod komen zijn onder meer het bedenken van veilige wachtwoorden, tips voor ouders waar ze op moeten letten als hun kinderen op TikTok gaan en het gebruik van de 9292-app voor het openbaar vervoer.

 

Weerbaar

Wethouder Boaz Adank (Veiligheid): “Het is belangrijk dat de weerbaarheid op digitaal vlak onder Bredanaars nog groter wordt. Nog te vaak worden mensen online opgelicht. Te goeder trouw maken ze geld over aan iemand die zich via de digitale weg voordoet als een dierbare in geldnood. Of ze klikken op phishing-mails van pakketdiensten, terwijl ze niks besteld hebben. Daarmee geven ze heel veel informatie bloot. Het cybervaardig worden en alert maken van onze inwoners is belangrijk om deze vorm van criminele ondermijning tegen te gaan! De Digicafés zijn een laagdrempelige manier om de online wereld een stukje veiliger te maken.”

 

Digicafé bijwonen

Onderwerpen, tijden en locaties van de gratis Digicafés zijn te vinden op www.breda.nl/cyberambassadeurs. Hier kun je je ook aanmelden. Liever opgeven via de mail? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@digi-taalhuisbreda.nl. Aanmelden door te bellen, smsen of appen kan ook naar 06-528 13807.

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven