Vrijwillige Brandweer Ulvenhout neemt deel aan Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: enthousiaste supporter

Diverse leden van de Vrijwillige Brandweer Ulvenhout liepen op 1 oktober tijdens de Singelloop het spreekwoordelijke vuur uit de sloffen.

MO13-1 lopen vijf kilometer Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: UVV'40 / Michael van Egeraat - Foto: Bram Schutjens

Onder de vele deelnemers aan de Singelloop zagen we 1 oktober onder anderen het UVV'40 team MO13-1. 

Lezing "De zonnecultus van Achnaton"

02 oktober 2023     Tekst en foto: Vereniging voor Volkenkunde / Marie-Antoinette Willemsen

Maandag 9 oktober organiseert de Vereniging voor Volkenkunde om 20.00 uur een lezing over de zonnecultus van Achnaton in de Pekhoeve in Ulvenhout. 

‘Broertjes’ Bob en Paul Melisse winnen Beekhoek jeu-de-boulestoernooi

12 september 2023     Tekst en foto's: Henk Raats

 

Mooier had het 20e Beekhoek jeu-de-boulestoernooi niet kunnen eindigen. Een stralende, zonovergoten dag, spannende potten, een gezellig sfeertje, en aan het eind een terechte winnaar.

 

Winnaars

Voor de verandering waren dat eens niet Erik van Rijen en Rob Raats. Het koppel dat grossiert in titels had in de achtste finale het onderspit moeten delven tegen het duo Toon Moelands, Jos Graumans. Voor de finaledag begon was dus al bekend dat er een nieuwe winnaar zou komen. En dat werden uiteindelijk Bob en Paul Melisse. Zij trokken in een spannende finalepartij tegen Remco Raats en Martijn van Rijen met 11-13, 13-3 en 13-5 aan het langste eind.

 

Record

Dit jubileumjaar nam een recordaantal doublettes aan het inmiddels traditionele Beekhoektoernooi deel. Maar liefst 54 teams, voornamelijk bestaande uit wijk- en oud-wijkbewoners, hadden zich voor het gezelligheidstoernooi ingeschreven. En zoals verliezend finalist Remco Raats het aan het eind van de finaledag verwoordde: “Het toernooi is niet het doel, maar het middel!” Dat bleek die bewuste zaterdag wel. Buurtgenoten keuvelden er onder het genot van een hapje en een drankje lustig op los.

 

 

Sportief

Remco bedankte in zijn slotwoordje buiten de organisatoren alle deelnemers voor de manier waarop iedereen zijn partijtjes afgewerkt had. In de poulefase werden alle honderdtwee te spelen wedstrijden ook daadwerkelijk gespeeld. Ook al hadden sommige duo’s misschien geen kans meer op het bereiken van de knock-outfase, toch voldeed ieder aan zijn sportieve plicht. Uiteindelijk bleven de acht beste, of misschien wel gelukkigste, koppels over om onderling uit te maken, wie zich één jaar lang bouleskampioen van de Beekhoek mag noemen. Dat betekende nog zeven potten: één 1 op de vrijdagavond en de rest op de finaledag: alles of niets.

 

Spannend

Dit alles mondde uit in een spannende finalepartij, dit jaar tussen de gebroeders Melisse en de dertigers Remco Raats en Martijn van Rijen. Eerstgenoemd koppel had wel een mentaal voordeel. Bob en Paul Melisse hadden hun kwart- en halve finale tegen respectievelijk de echtparen Leny en Jack Oomen en Toos en Jan Maas in een redelijk korte tijd in een twee sets overwinning kunnen afsluiten. Remco en Martijn daarentegen moesten in hún voorrondes helemaal tot het gaatje gaan.

 

 

Trofee

De kwartfinale tegen Marlieke en Sven Adank én halve finale tegen Leo Takken en Marco van Dijk werden allebei met een lange driesetter afgesloten. In een flow begonnen de uiteindelijk verliezend finalisten dan ook aan hun hun laatste partij. De eerste set werd nog met 13-11 in hun voordeel beslist. Daarna was de pijp leeg. Met 3-13 en 5-13 gingen zij de bietenbrug op. Uit handen van wisselbekernaamgever Piet Nuijten kregen Bob en Paul Melisse na afloop hun welverdiende prijs, de Peer van ’t Gatbroektrofee, uitgereikt.

 

Buurtfeest

De finaledag werd traditiegetrouw afgesloten met een gezellig buurtetentje. Een heuse friteswagen kwam het eind van de middag het feestelijk aangeklede grasveldje aan de Wiek oprijden. Een honderdtal buurtgenoten kletsten onder het genot van een lekkere hap en een koel drankje na over een alleszins geslaagd toernooi. En hier en daar werden al plannen gesmeed om het volgend jaar beter te kunnen presteren.

 

Op naar het jaar 2024, waarin voor de 21e keer het Beekhoek jeu-de-boulestoernooi georganiseerd gaat worden.

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept  op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven