Natuur rond het Markdal: Amerikaanse eik

24 mei 2024     Tekst: Joop van Riet / Aad van Diemen - Foto: Aad van Diemen

Blad van een Amerikaanse eikDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Aad van Diemen over de Amerikaanse eik, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Heb jij recht op de Bredapas?

24 mei 2024     Tekst: Gemeente Breda

logo gemeente BredaDe BredaPas is een kortingspas. Woon je in de gemeente in Breda en heb je een laag inkomen? Dan kun je per huishouden één gratis BredaPas aanvragen als je aan de voorwaarden voldoet.

Portret van een kunstenaar - Wies Verwaaien

23 mei 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Wies Verwaaien

Wies VerwaaienIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Wies Verwaaien.

 

De Rosmolen gaat de strijd aan voor energiebesparing

08 september 2023     Tekst en foto: Gemeente Breda

 

De gemeente Breda, Race Against Waste en de Fawaka Ondernemersschool organiseren de Energy Race.Tien Bredase scholen nemen deel en strijden met elkaar voor energiebesparing van 11 september tot en met 5 oktober. Ook KBS De Rosmolen uit Ulvenhout doet mee.


De Energy Race 

De leerlingen van de deelnemende scholen krijgen eerst een gastles van experts. Na het openingswoordje van wethouder Peter Bakker (Energie) zijn ze klaar voor de start. “Op deze manier leren kinderen en hun omgeving op een laagdrempelige manier over energiebesparing in huis”, aldus wethouder Bakker. “Zo wordt energie besparen leuk, leerzaam en gemakkelijk. Ik ben benieuwd welke school er als winnaar uit de strijd komt. Ik wens alle deelnemers in ieder geval veel succes en plezier!”

 

Punten verdienen

Leerlingen van basisscholen de Parel, de Weerijs, de Rosmolen, de Fontein, de Burchtgaarde, de Liniedoorn, de Wildert, de Wisselaar en de Spindel gaan vier weken aan de slag met energiebesparende opdrachten. Basisschool Dirk van Veen voert het project later in het schooljaar uit.

Leerlingen krijgen punten als foto's en verslagen over de acties die ze uitvoeren, worden gepubliceerd in het magazine van ChaTime.

Daarnaast kunnen de leerlingen punten verdienen door buurtbewoners een aanvraag te laten doen voor een gesprek met een Energie Bespaar Coach. Dit kan op www.energyrace.org. De school met de meeste aanvragen voor een coach wint een workshop ‘Groene Energie’ van een gastdocent.

Scholen kunnen ook punten verdienen met zelf georganiseerde acties. De school die de meeste punten weet te verzamelen, wint de hoofdprijs: een schoolreis naar de Uitvindfabriek!


Energie Bespaar Coach

Als buurtbewoners een gesprek aanvragen met een Energie Bespaar Coach, komt de coach een aantal keer langs. Dit kost de buurtbewoners geen geld. De coach geeft tips over energiebesparing en biedt een gratis pakket met energiebesparende maatregelen aan. Buurtbewoners kunnen zo, met hulp van de gemeente, hun woning energiezuiniger maken. Aanmelden kan ook via Energie Bespaar Coach | Gemeente Breda.

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart met

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart DinerConcert met Matthieu Idmtal

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven