Vrijwillige Brandweer Ulvenhout neemt deel aan Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: enthousiaste supporter

Diverse leden van de Vrijwillige Brandweer Ulvenhout liepen op 1 oktober tijdens de Singelloop het spreekwoordelijke vuur uit de sloffen.

MO13-1 lopen vijf kilometer Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: UVV'40 / Michael van Egeraat - Foto: Bram Schutjens

Onder de vele deelnemers aan de Singelloop zagen we 1 oktober onder anderen het UVV'40 team MO13-1. 

Lezing "De zonnecultus van Achnaton"

02 oktober 2023     Tekst en foto: Vereniging voor Volkenkunde / Marie-Antoinette Willemsen

Maandag 9 oktober organiseert de Vereniging voor Volkenkunde om 20.00 uur een lezing over de zonnecultus van Achnaton in de Pekhoeve in Ulvenhout. 

De Rosmolen gaat de strijd aan voor energiebesparing

08 september 2023     Tekst en foto: Gemeente Breda

 

De gemeente Breda, Race Against Waste en de Fawaka Ondernemersschool organiseren de Energy Race.Tien Bredase scholen nemen deel en strijden met elkaar voor energiebesparing van 11 september tot en met 5 oktober. Ook KBS De Rosmolen uit Ulvenhout doet mee.


De Energy Race 

De leerlingen van de deelnemende scholen krijgen eerst een gastles van experts. Na het openingswoordje van wethouder Peter Bakker (Energie) zijn ze klaar voor de start. “Op deze manier leren kinderen en hun omgeving op een laagdrempelige manier over energiebesparing in huis”, aldus wethouder Bakker. “Zo wordt energie besparen leuk, leerzaam en gemakkelijk. Ik ben benieuwd welke school er als winnaar uit de strijd komt. Ik wens alle deelnemers in ieder geval veel succes en plezier!”

 

Punten verdienen

Leerlingen van basisscholen de Parel, de Weerijs, de Rosmolen, de Fontein, de Burchtgaarde, de Liniedoorn, de Wildert, de Wisselaar en de Spindel gaan vier weken aan de slag met energiebesparende opdrachten. Basisschool Dirk van Veen voert het project later in het schooljaar uit.

Leerlingen krijgen punten als foto's en verslagen over de acties die ze uitvoeren, worden gepubliceerd in het magazine van ChaTime.

Daarnaast kunnen de leerlingen punten verdienen door buurtbewoners een aanvraag te laten doen voor een gesprek met een Energie Bespaar Coach. Dit kan op www.energyrace.org. De school met de meeste aanvragen voor een coach wint een workshop ‘Groene Energie’ van een gastdocent.

Scholen kunnen ook punten verdienen met zelf georganiseerde acties. De school die de meeste punten weet te verzamelen, wint de hoofdprijs: een schoolreis naar de Uitvindfabriek!


Energie Bespaar Coach

Als buurtbewoners een gesprek aanvragen met een Energie Bespaar Coach, komt de coach een aantal keer langs. Dit kost de buurtbewoners geen geld. De coach geeft tips over energiebesparing en biedt een gratis pakket met energiebesparende maatregelen aan. Buurtbewoners kunnen zo, met hulp van de gemeente, hun woning energiezuiniger maken. Aanmelden kan ook via Energie Bespaar Coach | Gemeente Breda.

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept  op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven