Aankondigingsborden Ulvenhout

15 april 2024     Tekst en foto: Michael van Egeraat

Bij het binnenkomen van Ulvenhout vanuit Breda en vanuit Chaam/Strijbeek staan aankondigingsborden voor sociaal-culturele evenementen

Bijeenkomst Ulvenhoutse bos druk bezocht

14 april 2024     Tekst en foto: Breda Vandaag/ Michel Claesssens

Omwonenden en bosbezoekers kregen afgelopen woensdag de kans om mee te praten over de toekomst van het Ulvenhoutse Bos.

Verwachting wespenoverlast 2024

14 april 2024     Tekst en foto: Redactie Wespennestverwijderen.com (Beestjes Kwijt)

 Na een opmerkelijk zachte winter, gevolgd door een tot nu toe kwakkelend voorjaar, staat Nederland voor een interessant wespenseizoen vol uitdagingen.

Een bijzondere inwoner van Ulvenhout

19 mei 2023     Tekst: Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Sietske Reinders en Rob Oostenbroek - Foto: archief Evert Motshagen

 

Een rustige man, een bijzondere inwoner, een goede schrijver, maar bovenal een man met een enorm geheugen. Evert Motshagen heeft een boek geschreven; zijn levensverhaal vanaf de vliegmedische keuring in 1953 en zijn eerste trainingsvlucht in 1954 tot aan zijn laatste zelfstandige vlucht in een jachtvliegtuig, een F-16, in 1983. Hij had geen dagboeken bijgehouden, maar putte uit logboeken van de vele vluchten die hij maakte.

 

Herinneringen

In het boek “Herinneringen van een Jachtvlieger” beschrijft Evert zijn lange enerverende loopbaan als jachtvlieger. Elke keer als er weer nieuwe toestellen operationeel werden, vloog hij als een van eersten op deze jachtvliegtuigen. Het boek is zeer rijkelijk geïllustreerd met honderden foto’s uit eigen verzameling. Alle foto’s werden gedigitaliseerd en gerubriceerd door een van zijn zonen. 

Het boek dat, vanwege de grote omvang, in twee delen is verschenen is opgedragen aan zijn drie kleinkinderen. Omdat hijzelf zijn opa en oma niet heeft gekend, wilde hij dat de kleinkinderen een goede herinnering aan hun opa zouden hebben.

 

Whiskey Four

Zijn opleiding startte in Woensdrecht, hij maakte deze volledig af in de Verenigde Staten en kwam als gebrevetteerd jachtvlieger terug naar Nederland. In deel 1 beschrijft hij gedetailleerd en op een prettige manier de selectieprocedure en keuringen plus de ervaringen met zijn instructeurs, de verschillende toestellen waar hij in vloog en uiteraard zijn collega’s op de vliegscholen. In deel 2 wordt met name zijn afwisselende carrière beschreven die leidde tot het vliegen met diverse toestellen, zoals de F-84G en de F-84F, de Harvard, een T-33, de F-104G en uiteindelijk de voor de leek meer bekende F-16. Dat deed hij vanaf de vliegbases Volkel, Eindhoven, Gilze, Woensdrecht en Leeuwarden. Hij was lid van het vermaarde demonstratieteam “Whiskey Four”. Een carrière die ruim dertig jaar mocht duren! 

 

Het Ruilboek

Voor elke liefhebber van dergelijke uitgebreide en persoonlijke notities zijn deze twee delen een absolute aanrader. Kom deze boeken bekijken bij Het Ruilboek! Evert heeft daartoe één set aan ons ter beschikking gesteld. In onze ogen heeft Evert Motshagen met het schrijven van deze boeken een prestatie van formaat geleverd.

 

Hulde dus voor deze inwoner van Ulvenhout!

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven