Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Dauwtrappen met Harmonie 'Constantia'

19 mei 2023     Tekst: Marijke Timmermans - Foto's: Harmonie 'Constantia' / Michael van Egeraat

 

Vóór 6 uur is het verzamelen bij bekende Flamingobar voor leden van de Harmonie 'Constantia' uit Ulvenhout. Opvallend meer jongeren dan ouderen van de harmonie, die gaat Dauwtrappen. De jeugd mag dus leren lopen in de groep met hun instrumenten over een langere afstand, in de vroege ochtend. Chapeau voor de opleidingssectie en natuurlijk de jeugd die meegaat.

 

 

Anders dan andere jaren gingen de muzikanten mensen uit hun bed ‘blazen’: bij de familie Diepstraten in de Grimhuijsentraat 25, en bij de Gouw nummer 7 i.v.m. de briljanten bruiloft van het echtpaar Lips. De route ging daarna verder door de Slotlaan i.p.v. de Molenstraat. Toch leuk zo’n andere route door het dorp. Dan terug op de hoofdroute en over het viaduct, zonder file op de A58!, in het ritme van de jeugdtrommelaars. Zoals gebruikelijk een stop bij de Scheele Brug. John en Annemieke van Taveerne Jeugdland zorgen voor koffie en thee, maar ook Schrobelèr en een pilsje. Goed om deze traditie erin te houden.

 


Na een half uur loopt de harmonie verder naar Galder. De nieuwe voorzitter is Jody, die nu bepaalt wanneer er gestart wordt. Oud voorzitter Jan Rops loopt lekker zonder ‘verantwoording’ mee in de groep. In Galder een volgende onderbreking. "Maar voor het laatst na 25 jaar", zegt Pierre Koertshuis van de voormalige blaaskapel Makzat. Dit jaar midden op het kruispunt in Galder waar vroeger café (Leentje) Leijten stond en de VeGe. Hij vertelt zijn geschiedenis en zorgt voor een drankje. Alle verkeer passeert rustig; bijzonder voor deze tijd. 

 


Rond 10 uur komt de Harmonie in Meersel-Dreef aan. Een serenade voor het café Den Bud, waar alles voor het ontbijt klaar staat. Een ‘doorzakkertje’ voor de muzikanten van Harmonie 'Constantia'. Lekker in het zonnetje het Dauwtrappen afsluiten en met vervoer naar huis keren.

 

Hoe gaat het volgend jaar worden? Blijft de jeugd de scepter zwaaien?

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven