Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Een verrassende middag in Het Ruilboek voor Zonnebloemgasten

16 mei 2023     Tekst en foto: Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Marijke Timmermans

 

Een lage drempel voor alle inwoners van Ulvenhout heeft de Dorpswijzer als doelstelling. Vandaar dat Dorpswijzer/Het Ruilboek o.a. zoekt naar een samenwerking met Zonnebloem, afdeling Ulvenhout. Op maandagmiddag 24 april was het de tweede keer dat gasten van de Zonnebloem op bezoek kwamen bij Het Ruilboek.

 

Gezellig 

Met zes mensen zaten we gezellig aan tafel: twee gastvrouwen van Het Ruilboek en vier bezoekers via Zonnebloem. Allerlei verhalen werden uitgewisseld over het heden en verleden van gebeurtenissen en familiegeschiedenissen in Ulvenhout. Alles onder het genot van een kopje koffie of thee en een stroopwafel.

 

Verrassing

Plots komt Peter van Os binnen in Het Ruilboek, met een schilderij onder zijn arm. Al snel was duidelijk dat hij dat op kwam hangen; een samenwerking van “Stichting Ulvenhout uit de Kunst” en de Dorpswijzer. Altijd leuk als je als gast aanwezig bent op het moment van actie: hangt het schilderij goed, niet scheef, wat kunnen we nog meer, even een foto maken, etc.

 

Eyecatcher

De Zonnebloemgasten waren er dus bij toen het kunststuk werd opgehangen in Het Ruilboek. Het schilderij van Peter van Os uit Ulvenhout: “Sint Laurentiuskerk, Ulvenhout bij Nacht”, een eyecatcher! Het is een kleurrijke weergave van de Kerk in de Dorpstraat met bomen en straatlantarens. Leuk om de schilder te ontmoeten. Spontaan uitten de Zonnebloemgasten hun enthousiasme over de inhoud en kleur van het schilderij. Zij waren getuige van het feit dat Het Ruilboek een sfeervolle locatie is voor dagelijkse bezoekers, Zonnebloemgasten én ‘lokale kunstenaars’. Op naar de volgende keer.

 

Het Ruilboek

Van maandag tot en met vrijdag is van 10.00 – 16 .00 uur de Dorpswijzer/ Het Ruilboek open. Je kunt mooie boeken ruilen en uitzoeken, een krantje lezen, of een kopje koffiedrinken. Aarzel niet: kom gewoon binnen. De drempel is laag bij de Dorpswijzer Ulvenhout. Kom dan ook kijken naar deze eyecatcher in Het Ruilboek.

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven