Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Een verrassende middag in Het Ruilboek voor Zonnebloemgasten

16 mei 2023     Tekst en foto: Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Marijke Timmermans

 

Een lage drempel voor alle inwoners van Ulvenhout heeft de Dorpswijzer als doelstelling. Vandaar dat Dorpswijzer/Het Ruilboek o.a. zoekt naar een samenwerking met Zonnebloem, afdeling Ulvenhout. Op maandagmiddag 24 april was het de tweede keer dat gasten van de Zonnebloem op bezoek kwamen bij Het Ruilboek.

 

Gezellig 

Met zes mensen zaten we gezellig aan tafel: twee gastvrouwen van Het Ruilboek en vier bezoekers via Zonnebloem. Allerlei verhalen werden uitgewisseld over het heden en verleden van gebeurtenissen en familiegeschiedenissen in Ulvenhout. Alles onder het genot van een kopje koffie of thee en een stroopwafel.

 

Verrassing

Plots komt Peter van Os binnen in Het Ruilboek, met een schilderij onder zijn arm. Al snel was duidelijk dat hij dat op kwam hangen; een samenwerking van “Stichting Ulvenhout uit de Kunst” en de Dorpswijzer. Altijd leuk als je als gast aanwezig bent op het moment van actie: hangt het schilderij goed, niet scheef, wat kunnen we nog meer, even een foto maken, etc.

 

Eyecatcher

De Zonnebloemgasten waren er dus bij toen het kunststuk werd opgehangen in Het Ruilboek. Het schilderij van Peter van Os uit Ulvenhout: “Sint Laurentiuskerk, Ulvenhout bij Nacht”, een eyecatcher! Het is een kleurrijke weergave van de Kerk in de Dorpstraat met bomen en straatlantarens. Leuk om de schilder te ontmoeten. Spontaan uitten de Zonnebloemgasten hun enthousiasme over de inhoud en kleur van het schilderij. Zij waren getuige van het feit dat Het Ruilboek een sfeervolle locatie is voor dagelijkse bezoekers, Zonnebloemgasten én ‘lokale kunstenaars’. Op naar de volgende keer.

 

Het Ruilboek

Van maandag tot en met vrijdag is van 10.00 – 16 .00 uur de Dorpswijzer/ Het Ruilboek open. Je kunt mooie boeken ruilen en uitzoeken, een krantje lezen, of een kopje koffiedrinken. Aarzel niet: kom gewoon binnen. De drempel is laag bij de Dorpswijzer Ulvenhout. Kom dan ook kijken naar deze eyecatcher in Het Ruilboek.

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven