Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Een eyecatcher in Het Ruilboek

15 mei 2023     Tekst en foto: Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Marijke Timmermans

'Ontmoeten en Verbinden' is een slogan van de Stichting Dorpswijzer Ulvenhout.

Zij heeft daarom een Ontmoeting gezocht met de stichting “Ulvenhout uit de Kunst” en is tot een Verbinding gekomen. Om de twee jaar organiseert “Ulvenhout uit de Kunst” een kunstroute langs een groot aantal kunstenaars in Ulvenhout die voor die gelegenheid hun werken in hun tuinen exposeren. De volgende route is in 2024.

 

Kunst in Het Ruilboek

Nu gaan ze dit tussenliggende jaar eveneens mensen wakker maken voor kunst in Ulvenhout. Nieuws: in Het Ruilboek komt regelmatig een wisseling van schilderijen van kunstenaars uit Ulvenhout. Voor de allereerste keer in 2023 presenteren enkele Ulvenhoutse kunstenaars hier hun stukken.

 

Eyecatcher

Het Ruilboek is een ontmoetingspunt, een prachtige sfeervolle locatie, ook prima geschikt voor het tonen van schilderijen van ‘lokale kunstenaars’. Aan de muur in het Ruilboek hangt nu het schilderij: “Sint Laurentiuskerk, Ulvenhout bij Nacht”. Een eyecatcher! Het is een kleurrijke weergave van de kerk in de Dorpstraat met bomen en straatlantaarns; een kunststuk van Peter van Os uit Ulvenhout.

 

Kunstcafé

Behalve schilderijen in Het Ruilboek organiseert Ulvenhout uit de Kunst, op 23 mei van 19.30 – 21.30 uur, Het Kunstcafé in de Pekhoeve. Het thema is ’drawing night’ en iedereen is welkom om inspiratie op te doen door samen met (andere) kunstenaars uit Ulvenhout kunst te creëren. Ook vrijwilligers van Het Ruilboek zullen aanwezig zijn en bovendien is ‘t Gerij, de huisvesting van Het Ruilboek, ook geopend. Daar zullen speciaal voor deze avond ook enkele werken van lokale kunstenaars worden tentoongesteld. Een unieke gelegenheid dus om kunstenaars te ontmoeten en inspiratie op te doen. Je komt toch ook!?!

 

Lezingen

Nog meer samenwerking tussen de twee organisaties is het plan. Zo nu en dan komt er een lezing over de lokale kunst in Dorpswijzer / Het Ruilboek. De kunstenaar uit Ulvenhout zal dan vertellen over zijn of haar eigen passie voor de kunst.

 

Het Ruilboek

Van maandag tot en met vrijdag is Het Ruilboek van 10.00 – 16.00 uur open. Je kunt mooie boeken ruilen en uitzoeken, een krantje lezen, of een kopje koffie drinken. Aarzel niet: kom gewoon binnen, de drempel is laag bij de Dorpswijzer. En kom dus vooral ook kijken naar deze eyecatcher.

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven