Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Nationale Molendagen

09 mei 2023     Tekst en foto: Ingrid Bothe

 

Molen De Korenbloem is op zaterdag 13 mei tijdens het weekend van de Nationale Molendagen als gebruikelijk geopend van 9.00 tot 16.00 uur.

 

Actief

De ruim 100 jaar oude stenen bergmolen de Korenbloem maalt waar mogelijk nog elke zaterdag. Dit is belangrijk voor het behoud van de molen. Een molen die stil staat, veroudert namelijk veel sneller dan een molen die regelmatig draait.

 

Streekproduct

Het meel dat gemalen wordt, wordt gekocht door Ulvenhouters die graag zelf bakken, maar ook door verschillende restaurants in de omgeving die dit streekproduct gebruiken voor de bereiding van hun gerechten. Meel en mout worden daarnaast verwerkt in producten die ’s zaterdags in de molen worden verkocht. 

 

Ontdek

Nationale Molendag is een uitgelezen kans om te ontdekken hoe de Korenbloem werkt. Een aanrader voor iedereen die de molen wil beleven. Kom dus 13 mei de Korenbloem zien, horen, ruiken en voelen. Dan zult u begrijpen waarom het zo belangrijk is dat de wieken van de molen kunnen worden vervangen.

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven