Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout: De eerste finales zijn gespeeld!

27 maart 2023     Tekst en foto's: Driebanden Commissie Ulvenhout / A. Kiet

 

Afgelopen vrijdag zijn de finales van de D-, B- en A-klasse gespeeld in een zeer meelevende entourage van de Flamingo Bar en niet te vergeten zeer goed verzorgde avond door Frans en François Timmermans. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een sportief hoogstaande sfeer.

 

D-klasse

In de D-klasse traden debutante Karin van Gils en de ervaren Ad van Gils tegen elkaar in het strijdperk, de biljarttafel dus. De wedstrijd ging over twaalf caramboles. Karin kwam al snel op voorsprong, maar moest toen het leed ondergaan van een groot aantal poedels. Dat gaf Ad weer hoop op succes; hij kwam in de 20ste beurt op voorsprong en vanaf dat moment ging het op en af: de koppositie wisselde voortdurend en op het laatst werd het nog spannend.

Nadat Karin haar 12de carambole had gescoord in beurt 54, had Ad nog langszij kunnen komen in de nabeurt. Hij scoorde de acquit, maar kwam niet verder dan 11. Duidelijk werd dat de kwaliteit te lijden had van de spanning, wat alleszins te begrijpen is. 

Karin werd de dolgelukkige kampioene 2023 van de D-klasse.

 

 

B-klasse

Over de finale van de B-klasse is al het een en ander te doen geweest, waardoor Toon Aarts als ‘lucky loser’ de strijd om het kampioenschap tegen alweer een debutant, Rick Duenk, kon aantreden. Toon had de meeste moeite op stoom te komen, maar vanaf beurt zes deden de ballen wat hij wilde.

Rick bleef weliswaar gedurende de hele wedstrijd aan kop. Maar bij de stand van 19 - 13 in beurt 34 in zijn voordeel werd het toch nog spannend toen hij stilviel. Toon kreeg de gelegenheid en greep deze kans met beide handen aan en kwam op 16. In beurt 43 kwam de verlossende 20ste carambole voor Rick tot stand. Toon kon in de nabeurt geen barrage meer afdwingen.
Het werd aanvankelijk een gelijk opgaande partij, gezien het totaal aantal poedels van beiden: 29 om 28! Het verschil werd gemaakt door de twee series van drie en de twee sets van twee van Rick, waar Toon slechts één set van twee tegenover kon stellen.
Rick werd de kampioen van de B-klasse en mag in de 41ste editie zijn titel verdedigen.

 

 

A-klasse

Kees Gommers en John van Gils, de man van Karin, gingen de kampioensstrijd aan in de A-klasse. Tot beurt 14 ging de partij gelijk op: 8 - 8! John was met een mooie serie van drie langszij gekomen. Maar vanaf dat moment moest John het hoofd buigen voor de ervaring en de klasse van de uit de Hoofdklasse gedegradeerde Kees, die in dertien beurten doorstoomde naar carambole 22, met daarin nog een fraaie serie van vier. Zijn gemiddelde was Hoofdklassewaardig: 0.815! Toch treft John geen blaam, want zijn gemiddelde van 0.593 mag er wezen. Hij heeft gemaakt, wat er te maken was en bleef rustig en kalm zijn spel spelen in zijn eigen mooie stijl.
Kees dus de kampioen 2023 van de A-klasse.

 

 

Prijsuitreiking

Wat nu nog restte, waren de prijsuitreikingen. De Commissie heeft besloten geen bekers voor de individuele winnaars meer uit te reiken, maar daarvoor in de plaats cadeaubonnen te geven van sponsor ‘Jumbo Ulvenhout’. Dit laat natuurlijk onverlet, dat de wisselbekers blijven bestaan.

Van de winnaars van de derde prijzen was alleen Majola Biemans (D-klasse) aanwezig, die met een stralende lach haar bon uit handen van de voorzitter ontving. Nick Gommers (A-klasse) en Jan van der Meer (B-klasse) waren afwezig.
Karin van Gils, Rick Duenk en Kees Gommers kregen naast de bonnen de wisselbekers, voorzien van hun naamplaatjes, voor een jaar in bewaring. Hopelijk krijgen die een mooi plaatsje (op het dressoir) in de huiskamers.
Last, but not least, werden Frans en François Timmermans feestelijk bedankt voor de wijze waarop zij hun gastheerschap hebben ingevuld. Zij kregen als dank een kist met exotisch fruit van sponsor Aartsen.

 

Jubileumafsluiting

Dan zijn nu onze blikken gericht op a.s. vrijdag 31 maart. In Taveerne Jeugdland vindt dan jubileumafsluiting van deze 40ste editie plaats met de laatste finales, te weten van de C- en de Hoofdklasse; aanvang om 19.30 uur. En waar allen smachtend naar uitkijken als klapstuk van de avond: ‘Biljart Artistiek’ door Jop de Jong.

 

Tot vrijdag…!

A. Kiet

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven