Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout: Eerste finaleavond

23 maart 2023     Tekst en foto's: Commissie Driebanden Ulvenhout / Toon Aarts

 

Na 276 wedstrijden zijn er van de 53 deelnemers aan het toernooi nog 10 finalisten over. Vrijdagavond 24 februari vinden na bijna drie maanden bloed, zweet en tranen in de Flamingo Bar de finales plaats in de D-, B- en A-klasse.

 

D-klasse

In de D-klasse hadden we dit jaar twee debuterende dames, die het de heren in die klasse zeer moeilijk maakten. Majola Biemans wist de derde plaats te bereiken en Karin van Gils bevestigde haar sterke spel tijden de poulefase met een uiteindelijke finaleplaats. Ze zal de keu moeten kruisen met Ad van Gils, een ervaren rot die revanche zal willen nemen op zijn eerdere nederlaag van Karin in de poulefase.
Hebben we dit jaar na 14 jaar (Bets Oomen in 2009) eindelijk weer een vrouwelijke kampioen in ons midden? We gaan het zien! Aanvang van de wedstrijd: 19.30 uur.

 

Finalisten D-klasse: Karin van Gils en Ad van Gils

 

B-klasse

De debutanten doen het goed dit jaar, want na de finale in de D- volgt die van de B-klasse.
Nieuwkomer Rick Duenk zal het op moeten nemen tegen Toon Aarts, vorig jaar nog verliezend finalist in de C-klasse. Als Rick zijn zenuwen in bedwang kan houden, maakt hij een goede kans tegen Toon. Die kwam als vijfde in de poulefase door afwezigheid van een van de geplaatsten als “lucky loser” in de halve finale en toonde daar zijn ambities door Piet van Rijen te verslaan.


Finalisten B-klasse: Toon Aarts en Rick Duenk

 

A-fase

Na deze ongetwijfeld spannende strijd volgt de apotheose van de avond: de finale van de A-klasse. Deze altijd zeer sterk bezette en daardoor spannende klasse heeft uiteindelijk twee finalisten opgeleverd: Kees Gommers, die in de halve finale zijn zoon Nick versloeg, en John van Gils, die good old Bert Frijters in een spannende halve finale wist te verslaan.
Gezien het behaalde gemiddelde in de poulefase lijkt Kees de favoriet, maar John is een echte toernooispeler. Na een aarzelende start ging hij steeds beter spelen en zit hij nu echt “in de flow”. In hoeverre zijn prestaties beïnvloed zullen worden door de eerdere finale in de D-klasse, waarin zijn echtgenoot Karin speelt, is de grote vraag. Wordt het een “Van Gils avond”?

 

Finalisten A-klasse: Kees Gommers en John van Gils

 

De organisatie nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen op deze eerste finaleavond met drie veelbelovende partijen.

 

Dus tot vrijdag 24 maart in de Flamingo Bar!

 

Terug Schrijf reactie

 

Klik op logo om naar website te gaan

^ Naar boven