Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Nieuw Bosuils carnavalsmotto bekend gemaakt met Halfvasten

20 maart 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe - Foto's: Wim Venneman

S.U.C: ‘Daor zitte we nie meej’

 

 

Zaterdag 18 maart werd met Halfvasten in de Taveerne van Jeugdland het nieuwe Bosuilse carnavalsmotto bekend gemaakt. Sem Goos mag zich een jaar lang ons Mottomanneke noemen. Zijn winnende motto luidt: ‘Daor zitte we nie meej’. Iedereen die in 2024 aan de Bosuilse Optocht mee wil doen kan dus al aan de slag met dit motto als inspiratiebron.

 

Prijzenregen

Halfvasten werd geopend met een optreden van De Bosuilen. Het nieuwe motto werd bekend gemaakt na de prijsuitreiking aan de winnaars van de optocht van 19 februari jl. Dit jaar waren er ter aanmoediging voor het eerst ook kleine geldprijsjes voor de jeugd. CV De Nopkes en CV De Boereknuppels kregen een beker ter ere van hun gedeelde eerste plaats in de categorie wagens. Wie die thuis neer mag zetten? Daar zitte we nie mee…!

 

The Masked Singer

CV Leedies Oonlie had de organisatie van Halfvasten dit jaar op zich genomen en presenteerde de eerste Ulvenhoutse editie van The Masked Singer. Dankzij een uitgekiende communicatiestrategie in de aanloop naar Halfvasten gonsde het in het dorp al dagenlang van de geruchten over de potentiële deelnemers. En iedereen wilde natuurlijk weten wie er gelijk had. De opkomst was zaterdag dan ook ongekend hoog.

 

 

Sesamstraat

De vier deelnemers werden vorige week allemaal aangekondigd met een korte tekst met daarin voor de aandachtige lezer een aantal tips verstopt. Het pak van Tommie, de “enthousiaste en ondernemende kleuter die boos kan worden, maar meestal erg vrolijk is” bleek te worden gedragen door Laurens van der Leest. Bert en Ernie, die “ondanks hun vele meningsverschillen als twee hele goede vrienden in één huis wonen” werden vertolkt door Carina en Ger Peeters. En wie dat goed had, had ook weinig moeite met de volgende artiest, “hun buurjongen”: Jorg Feskens.

 

Halfvasten werd afgesloten met een zinderende afterparty met DJ Loars.

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Bezoek onze website voor foto’s en verslagen van Carnaval 2023 en eerdere edities.

 

www.bosuilendorp.nl

 

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven