Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Ulvenhout stemt

16 maart 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: Wim Venneman

 

Gisteren mochten we onze stem uitbrengen voor de Provinciale Staten en het waterschap. De provincie buigt zich over zaken die ons allemaal aangaan, op het gebied van wonen, energie, transport en ruimte. Het waterschap zorgt voor het waterbeheer: voor zuivering van (afval)water en de waterstand.

 

In Ulvenhout kon je op twee plaatsen stemmen: in SCC De Pekhoeve en bij KBS De Klokkebei. De stembureaus waren van 07.30 tot 21.00 uur geopend. Daarna werden de stemmen geteld.

 

Opkomst

Over het algemeen ligt de opkomst in Brabant, net als in Limburg, een paar procent lager dan de landelijke opkomst. Volgens de voorlopige uitslagen was de opkomst landelijk 57,5% (56% in 2019). In Breda was dat percentage 54,1%. Ten tijde van publicatie van dit artikel (07.30 uur) waren nog niet alle stemmen geteld. Op sommige stembureaus werd gisteren het stemmen namelijk gestaakt en wordt vandaag verder geteld. 

 

Voorlopige uitslag

De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen volgt vandaag aan het eind van de middag. Donderdag 23 maart maakt het Centraal Stembureau de definitieve uitslag, inclusief voorkeursstemmen en restzetels, bekend voor de Provinciale Staten. De voorlopige uitslag voor Breda is als volgt.

 

Bron: ANP

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven