Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Ulvenhout stemt

16 maart 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: Wim Venneman

 

Gisteren mochten we onze stem uitbrengen voor de Provinciale Staten en het waterschap. De provincie buigt zich over zaken die ons allemaal aangaan, op het gebied van wonen, energie, transport en ruimte. Het waterschap zorgt voor het waterbeheer: voor zuivering van (afval)water en de waterstand.

 

In Ulvenhout kon je op twee plaatsen stemmen: in SCC De Pekhoeve en bij KBS De Klokkebei. De stembureaus waren van 07.30 tot 21.00 uur geopend. Daarna werden de stemmen geteld.

 

Opkomst

Over het algemeen ligt de opkomst in Brabant, net als in Limburg, een paar procent lager dan de landelijke opkomst. Volgens de voorlopige uitslagen was de opkomst landelijk 57,5% (56% in 2019). In Breda was dat percentage 54,1%. Ten tijde van publicatie van dit artikel (07.30 uur) waren nog niet alle stemmen geteld. Op sommige stembureaus werd gisteren het stemmen namelijk gestaakt en wordt vandaag verder geteld. 

 

Voorlopige uitslag

De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen volgt vandaag aan het eind van de middag. Donderdag 23 maart maakt het Centraal Stembureau de definitieve uitslag, inclusief voorkeursstemmen en restzetels, bekend voor de Provinciale Staten. De voorlopige uitslag voor Breda is als volgt.

 

Bron: ANP

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven