Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout: De eerste finales zijn gespeeld!

27 maart 2023     Tekst en foto's: Driebanden Commissie Ulvenhout / A. Kiet

Vrijdagavond 24 maart zijn de finales van de D-, B- en A-klasse gespeeld.

FIKS: Weten wat je wilt

27 maart 2023     Tekst: FIKS / Merel Verzeijden

Woensdag 29 maart aanstaande start het gratis FIKS-programma in Breda. Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Palmpasen in Ulvenhout

27 maart 2023     Tekst en foto: Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel / Jan Rops

De Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel organiseert ook dit jaar de welbekende Palmpasen gezinsviering met ezel Sila, en wel op zondag 2 april om 11 uur in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. 1 april kun je zelf een Palmpasenstok maken.

In Memoriam Johan Mulders

08 maart 2023     Tekst en foto: Stichting Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Ineke Nous

Deze zondag bereikte ons het droevige bericht dat Johan Mulders is overleden. Johan was nauw betrokken bij de oprichting van Het Ruilboek in 2015. In 2017 stond hij aan de basis van de oprichting van Stichting Dorpswijzer Ulvenhout waarvan hij secretaris was totdat zijn ziekte hem dwong deze functie neer te leggen. Toch bleef hij tot het laatst toe nauw betrokken bij Het Ruilboek.

 

Betrokken

Ondanks dat hij al geruime tijd ziek was, heeft hij zich tot het laatst toe verdienstelijk gemaakt voor het dorp Ulvenhout. Hij was de drijvende kracht achter de restauratie van de Karkooi. Hij zette zich o.a. ook in voor diverse organisaties op het gebied van behoud van erfgoed, monumentale gebouwen en de natuur zoals de Vereniging voor Waterschapgeschiedenis, Boerderij de Pekhoeve, de Heemkundekring Paulus van Daesdonck, Vereniging Markdal duurzaam en vitaal en dus de Stichting Dorpswijzer Ulvenhout.

 

Voorbeeld

Johan was “een betrokken en bevlogen man, soms een tikkeltje eigenwijs, maar een doener van het beste soort”. Zo werd hij omschreven door burgemeester Depla bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding die Johan op woensdag 7 juli 2021 ontving als eerbetoon vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Zijn vrijwilligerswerk en inzet voor de medemens mogen een voorbeeld zijn voor ons allen.

 

Op zaterdag 11 maart zal afscheid worden genomen van Johan Mulders.

 

Namens het Bestuur Stichting Dorpswijzer Ulvenhout,

 

Ineke Nous, voorzitter

Terug Schrijf reactie

Reacties:

08 maart 2023 - 15:15:26
Stasio Komar

Onvergetelijk en dus zeer gemist. Johan, dank je voor wie je was. Margriet, laat al degenen die om je heen zijn jou tot troost zijn, alleen al door de levende herinnering die ze aan hem meedragen en die ze ongetwijfeld verder dragen. Heel veel sterkte voor jou en jullie gezin, Stasio

08 maart 2023 - 10:23:02
Bert van Halteren

RIP Johan!

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

^ Naar boven