Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

In Memoriam Johan Mulders

08 maart 2023     Tekst en foto: Stichting Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Ineke Nous

Deze zondag bereikte ons het droevige bericht dat Johan Mulders is overleden. Johan was nauw betrokken bij de oprichting van Het Ruilboek in 2015. In 2017 stond hij aan de basis van de oprichting van Stichting Dorpswijzer Ulvenhout waarvan hij secretaris was totdat zijn ziekte hem dwong deze functie neer te leggen. Toch bleef hij tot het laatst toe nauw betrokken bij Het Ruilboek.

 

Betrokken

Ondanks dat hij al geruime tijd ziek was, heeft hij zich tot het laatst toe verdienstelijk gemaakt voor het dorp Ulvenhout. Hij was de drijvende kracht achter de restauratie van de Karkooi. Hij zette zich o.a. ook in voor diverse organisaties op het gebied van behoud van erfgoed, monumentale gebouwen en de natuur zoals de Vereniging voor Waterschapgeschiedenis, Boerderij de Pekhoeve, de Heemkundekring Paulus van Daesdonck, Vereniging Markdal duurzaam en vitaal en dus de Stichting Dorpswijzer Ulvenhout.

 

Voorbeeld

Johan was “een betrokken en bevlogen man, soms een tikkeltje eigenwijs, maar een doener van het beste soort”. Zo werd hij omschreven door burgemeester Depla bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding die Johan op woensdag 7 juli 2021 ontving als eerbetoon vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Zijn vrijwilligerswerk en inzet voor de medemens mogen een voorbeeld zijn voor ons allen.

 

Op zaterdag 11 maart zal afscheid worden genomen van Johan Mulders.

 

Namens het Bestuur Stichting Dorpswijzer Ulvenhout,

 

Ineke Nous, voorzitter

Terug Schrijf reactie

Reacties:

08 maart 2023 - 15:15:26
Stasio Komar

Onvergetelijk en dus zeer gemist. Johan, dank je voor wie je was. Margriet, laat al degenen die om je heen zijn jou tot troost zijn, alleen al door de levende herinnering die ze aan hem meedragen en die ze ongetwijfeld verder dragen. Heel veel sterkte voor jou en jullie gezin, Stasio

08 maart 2023 - 10:23:02
Bert van Halteren

RIP Johan!

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven