Prijsuitreiking bij OMANIDO

28 maart 2023     Tekst: OMANIDO / John van der Velden - Foto's: Michael van Egeraat

24 maart vond in de Taveerne van Jeugdland de prijsuitreiking plaats van de vierde ronde van biljartclub OMANIDO.

Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout: De eerste finales zijn gespeeld!

27 maart 2023     Tekst en foto's: Driebanden Commissie Ulvenhout / A. Kiet

Vrijdagavond 24 maart zijn de finales van de D-, B- en A-klasse gespeeld.

Palmpasen in Ulvenhout

27 maart 2023     Tekst en foto: Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel / Jan Rops

De Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel organiseert ook dit jaar de welbekende Palmpasen gezinsviering met ezel Sila, en wel op zondag 2 april om 11 uur in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. 1 april kun je zelf een Palmpasenstok maken.

Lachen geblazen bij Over de schutting

06 maart 2023     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

 

Het was het wachten waard! De toeschouwers schaterden het vrijdag 3 en zaterdag 4 maart uit tijdens de uitvoering van Over de schutting door Toneelvereniging Ulvenhout. Na twee jaar uitstel kon het toneelgezelschap eindelijk de planken op met deze komedie vol verrassende wendingen, raak neergezette typetjes en een prachtig decor. “We zijn er klaar voor en hebben er ontzettend veel zin in.”

 

Tegenpolen

De eerste uitvoering was zoals gewoonlijk op vrijdagmiddag, voor ruim 100 leden van KBO Ulvenhout. Het publiek leefde vanaf het begin intens mee met de perikelen van twee families die gescheiden door een schutting naast elkaar leven. Aan de ene kant woont de rijke familie Hensen. Het kleine huisje naast hun royale woning wordt door de asociale familie Dijkhof gehuurd.

 

Familie Hensen

De goedaardige Arnoud Hensen, een knap debuut van Jurgen Stoop, is al bijna 25 jaar getrouwd met Machteld (Tonnie van der Mispel), een keiharde, succesvolle zakenvrouw en een veeleisende workaholic. Haar assistente, Sabine Bronsbergen (Jos Goos), heeft stiekem een oogje op Arnoud. Machtelds egocentrische dochter Vlinder (Cindy van der Meer) woont bij het echtpaar in.

 

Nageslacht

Dave van Dam, overtuigend neergezet door Wim van Gurp, is Arnouds beste vriend. Hij is een echte flierefluiter die schaamteloos profiteert van zijn rijke vriend. Arnoud is niet op de hoogte van het feit dat Dave via Tinder met Vlinder in contact is gekomen. Dave weet niet dat Vlinder toen van hem in verwachting is geraakt. Arnoud vertelt Dave dat hij vroeger anonieme zaaddonor is geweest en op zoek is naar nakomelingen. De aartsluie Michiel Dijkhof (Guido Kuitert) hoort dit vanuit de aangrenzende tuin en ruikt een kans om makkelijk aan geld te komen.

 

Bedrog

Michiel’s vriendje Ashley, met verve uitgebeeld door Erik Reinieren, doet zich voor als medewerker van de DNA-databank. Hij weet Arnoud er telefonisch van te overtuigen dat Michiel zijn zoon is. Michiel kent zijn echte vader niet. Zijn koopverslaafde Moeder Carola, een hilarische rol van Birgit Zieleman, heeft ruim 30 jaar geleden een vriendje gehad op de camping in Renesse. Zij kwam er na de zomer achter dat ze zwanger was en heeft nooit de naam van de vader onthuld. Inmiddels woont ze samen met haar vriendje, vrachtwagenchauffeur Steven Stalwijk (Rick Roovers). Hij staat meteen achter het plan van Michiel.

 

Moordpoging

Arnoud is dolgelukkig dat hij zijn zoon heeft gevonden en is van plan hem financieel te ondersteunen. Hij nodigt de familie Dijkhof uit voor een kennismakingsetentje. Dave is achterdochtig en minder enthousiast bij het idee dat de geldstroom naar Michiel verlegd gaat worden. Dan ontvangt Michiel een anonieme e-mail. Hij moet vóór het etentje Machteld vermoorden, anders onthult de afzender het DNA-bedrog. Er volgt een hilarische, mislukte moordaanslag door Steven, Michiel en Ashley.

 

Onthulling

Bij het kennismakingsdiner worden de geheimen een voor een ontrafeld. Machteld blijkt de afzender van de anonieme e-mail te zijn. “Ik wist dat het je toch niet zou lukken,” vertelt ze hem, “en het was de enige manier dat ik ervoor kon zorgen dat je achter de tralies zou verdwijnen.” Dave komt erachter dat hij de vader is van Vlinders ongeboren kind én van Michiel. Sabine is de manier waarop Machteld haar behandelt zat en neemt ontslag. Ze heeft na alle onthullingen genoeg materiaal voor het boek dat ze over Machteld aan het schrijven is.

 

 

Met een daverend applaus beloont het enthousiaste publiek iedereen die voor en achter de schermen heeft meegewerkt aan de voorstelling. Het is moeilijk te zeggen wie er meer genoten heeft: de toeschouwers of de leden van de toneelvereniging zelf…

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

^ Naar boven