Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Spektakel gegarandeerd op slotavond Driebandenkampioenschappen

03 maart 2023     Tekst en foto: Commissie Driebanden Ulvenhout / Toon Aarts

 

Het Driebandentoernooi bevindt zich inmiddels in de beslissende fase. Maandag 6 maart starten de eindrondes.

 

Complete programma

 

Vrijdagavond 24 maart worden in de Flamingo Bar de finales gespeeld in de D-, B- en A-klasse. De C- en de Hoofdklasse zullen hun finales afwerken op onze slotavond op vrijdag 31 maart in de Taveerne van Jeugdland. Aanvang beide finale-avonden: 19.30 uur.

 

Spektakel

Omdat het dit jaar de 40ste editie is van onze kampioenschappen en dus weer een lustrumjaar, is het traditie om op de slotavond een extra spektakelstuk voor te schotelen. Deze keer heeft de organisatie een ware biljartvirtuoos weten te strikken in de persoon van Jop de Jong.

 

Biljartvirtuoos

Toon Aarts: “We willen de slotavond ook voor de neutrale liefhebbers extra aantrekkelijk maken. Daarom hebben we dit jaar besloten om een topbiljarter uit te nodigen voor een demonstratie. Jop de Jong is een Europese topper binnen de spelsoort Biljart Artistiek en hij kan waanzinnig biljarten. Hij goochelt echt met biljartballen en zal het publiek trakteren op zweepslag-trekstoten, zware kopstoten en subtiele doorschieters. We nodigen alle geïnteresseerden dan ook van harte uit om erbij te zijn. Komt allen want het wordt echt een mooie avond, aanvang 19.30 uur.”

 

Talent

Jop de Jong komt uit Bathmen en is woonachtig in Arnhem. Hij is een talentvolle biljarter met een conduite staat waar je “U” tegen zegt. Hij begon op zijn dertiende al met het “kunststoten” en is ondanks zijn jonge leeftijd (25) inmiddels al viervoudig Nederlands Kampioen. Tijdens zijn debuut op het Europees Kampioenschap in Duitsland veroverde hij meteen een bronzen medaille. Namens Nederland zou Jop van 16 t/m 19 februari 2023 deelnemen aan het WK Biljart Artistiek in Ankara Turkije, maar wegens de aardbeving is dit toernooi uitgesteld.

 

Om een indruk te geven van zijn kunnen, bekijk de link via de knop hieronder.

 

Jop de Jong


Noteer 31 maart in je agenda!

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven