Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Aquarel van Laurens Siebers te bewonderen in de Karkooi

28 februari 2023     Tekst en foto: Stichting Boerderij De Pekhoeve / Jan Heestermans

 

Recent heeft Stichting Boerderij De Pekhoeve van een particulier een aquarel van Laurens Siebers aangeboden gekregen met als thema Hondsdonk. Wij hebben dit werk een mooi plekje kunnen geven in ’t Gerij, de ruimte in de Karkooi waar de Stichting Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek gehuisvest is.

 

Ulvenhout

Laurens Siebers is recent overleden. Hij is opgegroeid aan de Dorpstraat tegenover de Pekhoeve en zal dus in zijn jeugd ook wel te vinden zijn geweest op het erf van de boerderij. Hij studeerde Grafisch Ontwerpen, werkte als cultureel medewerker van de Beijerd en werd later beheerder van de Grote Kerk.

 

Hondsdonk

Hondsdonk beschouwde hij als een van zijn projecten en hij heeft het op verschillende manieren vereeuwigd. Nu hangt er dus een van zijn werken in de Karkooi. Een mooie plek voor werk van een kunstzinnig dorpsgenoot en voor alle inwoners van Ulvenhout een prachtgelegenheid om het eens te gaan bekijken. 

 

Wie weet, vindt u gelijk nog wel een mooi boek om mee te nemen…

 

(Het Ruilboek aan de Dorpsstraat 90 in Ulvenhout is op werkdagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur, red.) 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven