Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout: De eerste finales zijn gespeeld!

27 maart 2023     Tekst en foto's: Driebanden Commissie Ulvenhout / A. Kiet

Vrijdagavond 24 maart zijn de finales van de D-, B- en A-klasse gespeeld.

FIKS: Weten wat je wilt

27 maart 2023     Tekst: FIKS / Merel Verzeijden

Woensdag 29 maart aanstaande start het gratis FIKS-programma in Breda. Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Palmpasen in Ulvenhout

27 maart 2023     Tekst en foto: Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel / Jan Rops

De Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel organiseert ook dit jaar de welbekende Palmpasen gezinsviering met ezel Sila, en wel op zondag 2 april om 11 uur in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. 1 april kun je zelf een Palmpasenstok maken.

De Bosuilen laten van zich horen

22 februari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe - Foto: Wim Venneman / Ad Roovers

S.U.C: “Ut lôôpt op rollekes”

 

 

Een dag zonder Bosuilen is een dag geen Carnaval. En dan hebben we het niet alleen over onze dorpsgenoten, maar zeker ook over onze enige eigen blaaskapel. Mede dankzij de Bosuilen liep het met de muzikale aankleding tijdens Carnaval op rollekes. Dit jaar ook letterlijk, met de trommel van Jordi van Gils op de rollator…

 

Vanaf het begin…

Donderdagavond was er ‘generale repetitie’ tijdens het bezoek van onze Hoogheden en hun Gevolgen aan de Blauwe Kamer en ’t Berkske. En daarna ging het echt los op vrijdag: het Scholenbal in de Pekhoeve, de bezoekjes aan de Bosuilse basisscholen en de Donk, de Carnavalsmis, de officiële opening van Carnaval op het Bosuilenplein en het openingsspel in de Flamingobar tijdens het Bosuils Blaosfestijn…

 

 

Tot het einde

Zaterdagmiddag waren de Bosuilen aanwezig op het VLUG-bal. Hun Pre-Pensionadosbal op de zaterdagavond is inmiddels een van de hoogtepunten van het Bosuilse Carnaval. Samen met Ongeloofeloos, Thuisnietouwe en ‘t Dakkapelleke zorgden de Bosuilen weer voor een onvergetelijke avond ouderwets Carnaval in de Flamingobar. Natuurlijk ontbrak de blaaskapel niet op Optochtzondag en bij de afsluiting van het Bosuilse Carnaval op dinsdagavond.

 

Grenzeloos

Ook elders zetten de Bosuilen ons dorp op de kaart. Zo vergezelde de blaaskapel ons Prinselijk gezelschap zaterdagochtend naar het Gelag der Vorsten. Maandagochtend liet onze lokale trots bij ons bezoek aan BaronieTV van zich horen. Dinsdag, tenslotte, vertegenwoordigden ze Bosuilendorp op het Guldenbal in Chassé.

 

Erkenning

De medaille die Prins Nillus XVIII vrijdagavond 17 februari aan voorzitter Jody van Miert overhandigde, was een blijk van waardering voor alle muzikanten van Blaaskapel De Bosuilen. Een terechte erkenning voor hun jarenlange muzikale bijdrage aan het Bosuilse Carnaval.

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Op onze website vind je alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

^ Naar boven