Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

De Bosuilen laten van zich horen

22 februari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe - Foto: Wim Venneman / Ad Roovers

S.U.C: “Ut lôôpt op rollekes”

 

 

Een dag zonder Bosuilen is een dag geen Carnaval. En dan hebben we het niet alleen over onze dorpsgenoten, maar zeker ook over onze enige eigen blaaskapel. Mede dankzij de Bosuilen liep het met de muzikale aankleding tijdens Carnaval op rollekes. Dit jaar ook letterlijk, met de trommel van Jordi van Gils op de rollator…

 

Vanaf het begin…

Donderdagavond was er ‘generale repetitie’ tijdens het bezoek van onze Hoogheden en hun Gevolgen aan de Blauwe Kamer en ’t Berkske. En daarna ging het echt los op vrijdag: het Scholenbal in de Pekhoeve, de bezoekjes aan de Bosuilse basisscholen en de Donk, de Carnavalsmis, de officiële opening van Carnaval op het Bosuilenplein en het openingsspel in de Flamingobar tijdens het Bosuils Blaosfestijn…

 

 

Tot het einde

Zaterdagmiddag waren de Bosuilen aanwezig op het VLUG-bal. Hun Pre-Pensionadosbal op de zaterdagavond is inmiddels een van de hoogtepunten van het Bosuilse Carnaval. Samen met Ongeloofeloos, Thuisnietouwe en ‘t Dakkapelleke zorgden de Bosuilen weer voor een onvergetelijke avond ouderwets Carnaval in de Flamingobar. Natuurlijk ontbrak de blaaskapel niet op Optochtzondag en bij de afsluiting van het Bosuilse Carnaval op dinsdagavond.

 

Grenzeloos

Ook elders zetten de Bosuilen ons dorp op de kaart. Zo vergezelde de blaaskapel ons Prinselijk gezelschap zaterdagochtend naar het Gelag der Vorsten. Maandagochtend liet onze lokale trots bij ons bezoek aan BaronieTV van zich horen. Dinsdag, tenslotte, vertegenwoordigden ze Bosuilendorp op het Guldenbal in Chassé.

 

Erkenning

De medaille die Prins Nillus XVIII vrijdagavond 17 februari aan voorzitter Jody van Miert overhandigde, was een blijk van waardering voor alle muzikanten van Blaaskapel De Bosuilen. Een terechte erkenning voor hun jarenlange muzikale bijdrage aan het Bosuilse Carnaval.

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Op onze website vind je alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

 

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven