Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

De Bosuilen laten van zich horen

22 februari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe - Foto: Wim Venneman / Ad Roovers

S.U.C: “Ut lôôpt op rollekes”

 

 

Een dag zonder Bosuilen is een dag geen Carnaval. En dan hebben we het niet alleen over onze dorpsgenoten, maar zeker ook over onze enige eigen blaaskapel. Mede dankzij de Bosuilen liep het met de muzikale aankleding tijdens Carnaval op rollekes. Dit jaar ook letterlijk, met de trommel van Jordi van Gils op de rollator…

 

Vanaf het begin…

Donderdagavond was er ‘generale repetitie’ tijdens het bezoek van onze Hoogheden en hun Gevolgen aan de Blauwe Kamer en ’t Berkske. En daarna ging het echt los op vrijdag: het Scholenbal in de Pekhoeve, de bezoekjes aan de Bosuilse basisscholen en de Donk, de Carnavalsmis, de officiële opening van Carnaval op het Bosuilenplein en het openingsspel in de Flamingobar tijdens het Bosuils Blaosfestijn…

 

 

Tot het einde

Zaterdagmiddag waren de Bosuilen aanwezig op het VLUG-bal. Hun Pre-Pensionadosbal op de zaterdagavond is inmiddels een van de hoogtepunten van het Bosuilse Carnaval. Samen met Ongeloofeloos, Thuisnietouwe en ‘t Dakkapelleke zorgden de Bosuilen weer voor een onvergetelijke avond ouderwets Carnaval in de Flamingobar. Natuurlijk ontbrak de blaaskapel niet op Optochtzondag en bij de afsluiting van het Bosuilse Carnaval op dinsdagavond.

 

Grenzeloos

Ook elders zetten de Bosuilen ons dorp op de kaart. Zo vergezelde de blaaskapel ons Prinselijk gezelschap zaterdagochtend naar het Gelag der Vorsten. Maandagochtend liet onze lokale trots bij ons bezoek aan BaronieTV van zich horen. Dinsdag, tenslotte, vertegenwoordigden ze Bosuilendorp op het Guldenbal in Chassé.

 

Erkenning

De medaille die Prins Nillus XVIII vrijdagavond 17 februari aan voorzitter Jody van Miert overhandigde, was een blijk van waardering voor alle muzikanten van Blaaskapel De Bosuilen. Een terechte erkenning voor hun jarenlange muzikale bijdrage aan het Bosuilse Carnaval.

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Op onze website vind je alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

 

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven