Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Drieluik Bosuilse Carnaval

20 februari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Anton van Opstal - Foto's: S.U.C

S.U.C: “Ut lôôpt hier op rollekes”

 

 

Carnavalsmis lôôpt op rollekes

De Carnavalsmis, altijd weer een mooi moment in het drukke Bosuilse Carnavalsprogramma. Vrijdag 17 februari waren weer de nodige Bosuilen en Bosuilinnen naar de Laurentiuskerk gekomen voor een moment van bezinning. Een mis die dit jaar, net als de jaren daarvoor, op rollekes verliep, zoals ook de overdracht van de organisatie van Ingeborg van den Maagdenberg naar Henk van Sasse van Ysselt. Dank aan de mensen van de organisatie, de Laurentiuskerk en Blaaskapel De Bosuilen, die weer voor de muzikale ondersteuning zorgde.

 


 

Geslaagde Prinsenbrunch

Afgelopen zaterdagmiddag, 18 februari, klokslag half een stroomde de Flamingobar gezellig vol voor de jaarlijkse Prinsenbrunch. De organisatie had weer gezorgd voor een prima brunch, waardoor de Bosuilen en Bosuilinnen weer een goede bodem konden leggen voor de carnavalsdagen. Een brunch met ook twee hoogtepunten.

Als eerste de benoeming van Joep van den Maagdenberg tot Erelid van de Stichting Ulvenhouts Carnaval, dit voor zijn grote inzet voor het Carnaval in het Bosuilendorp en dat gedurende tal van jaren.

Als tweede ontving Carla van Gurp voor haar talrijke activiteiten gedurende heel wat jaren voor het Carnaval in het Bosuilendorp de Gouden Uitblinker 2023. We kunnen dus wederom weer spreken van een geslaagde Prinsenbrunch.

 

 

Uilenbal

Zaterdagavond was het weer genieten in de Pekhoeve, waar het Uilenbal op het programma stond. Het was gezelligheid troef en de vele Bosuilen en Bosuilinnen hadden het prima naar hun zin. Dansen, de polonaise lopen en gezellig wat bijkletsen, dat gebeurde allemaal. De DJ’s tekenden voor de TOP 55 en de artiest, “Het Feestkanon”, zorgde eveneens voor gezellige meezingers.
De gezelligheid werd dit jaar verhoogd door ’t Bosuilse Cafeetje achterin de Pekhoeve, waar tot in de laatste uurtjes de nodige gasten vertoefden. Op naar volgende editie van het Uilenbal.

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Volg ons tijdens Carnaval op Facebook en Instagram, of bezoek onze website. Hier vind je ook alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven