Aankondigingsborden Ulvenhout

15 april 2024     Tekst en foto: Michael van Egeraat

Bij het binnenkomen van Ulvenhout vanuit Breda en vanuit Chaam/Strijbeek staan aankondigingsborden voor sociaal-culturele evenementen

Bijeenkomst Ulvenhoutse bos druk bezocht

14 april 2024     Tekst en foto: Breda Vandaag/ Michel Claesssens

Omwonenden en bosbezoekers kregen afgelopen woensdag de kans om mee te praten over de toekomst van het Ulvenhoutse Bos.

Verwachting wespenoverlast 2024

14 april 2024     Tekst en foto: Redactie Wespennestverwijderen.com (Beestjes Kwijt)

 Na een opmerkelijk zachte winter, gevolgd door een tot nu toe kwakkelend voorjaar, staat Nederland voor een interessant wespenseizoen vol uitdagingen.

Bosuilse Optocht liep op rollekes

20 februari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe - Foto's: Wim Venneman

S.U.C: “Ut lôôpt hier op rollekes”

 

De offerandes van de Bosuilen zijn de Heilige Clara in Meersel-Dreef 12 februari jl. duidelijk goed bevallen, constateerde Prins Nillus XVIII tevreden bij de prijsuitreiking van de Bosuilse Optocht op zondag 19 februari. “Een paar spatjes en een temperatuur waarbij het bier lekker koud blijft.” Hij was ook erg in zijn nopjes met de opkomst voor de Bosuilse Optocht, zowel wat het aantal deelnemers als het aantal toeschouwers betreft. “Ik ben trots dat een klein dorp zo groots kan uitpakken”.

 

Interactief

De 26 deelnemers aan de Bosuilse Optocht zorgden dit jaar voor een hele interactieve optocht. Het publiek werd op verschillende manieren betrokken, zowel door de volwassen deelnemers als door de jeugd.

 

 

Rollekes

Het Bosuilse carnavalsmotto van dit jaar kon natuurlijk op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Er kwamen diverse varianten van WC-rollekes en drollekes voorbij. Ook waren er rollators en rolstoelen te over te zien in de optocht dit jaar. Verder zagen de toeschouwers onder andere een rollende rechter, bijrollen, fotorollekes, rolmodellen en Chinese rollen voorbij komen.

 

Jubileum

Zoals altijd werden er ook zaken aan de orde gesteld die landelijk of lokaal niet zo op rollekes lopen. De publieksjury draaide de rollen om. En er was natuurlijk ruimte om te rocken & rollen.
CV De Gehaktballen vierde een uitgesteld jubileum en liep voor de 11e keer mee in de Bosuilse Optocht. CV Alleen, de nestor van de Bosuilse Optocht, heeft aangegeven dit jaar voor het laatst mee te doen. Maar daar wil nog niet iedereen aan. Misschien is er in de toekomst toch nog een rolleke voor hem weggelegd in de Bosuilse Optocht.

 

 

Buitenparty

Na de optocht vond op het pleintje voor SCC De Pekhoeve de eerste Bosuilse Buitenparty plaats, georganiseerd door CV De Herries en met medewerking van de Estrellas. Een groot succes, waarvoor Prins Nillus hen bedankte met een medaille. Ook de Boereknuppels ontvingen een medaille, als dank voor het feit dat zij twee nieuwe branduilen hebben gemaakt.

 

Wie betaalt, bepaalt?

De pages van Prins Nillus liepen met hun eigen CV, Leedies Oonlie, mee in de optocht. Monika en Miranda, de begeleidsters van de Jeugdraad, stonden hem daarom als plaatsvervangende Hofdames bij tijdens de prijsuitreiking. De Bosuilen verleenden ook nu weer hun muzikale medewerking. Gelukkig maar, vond de Prins. “Die blokfluit ben je toch snel zat,” zei hij met een knipoog naar de winnende act van twee leden van de Prinselijke Carnavalsvereniging De Dobbers. Het feit dat zowel bij de volwassenen als bij de jeugd Dobbers een prijs aan de haak sloegen, riep overigens wel wat vragen op bij andere deelnemers.

 


Bekers

Een vijfkoppige jury had de zware taak om uit de vele creatieve deelnemers de winnaars te kiezen. De Dobbertjes wonnen de eerste prijs in de Kinderoptocht. Bij de Paren/Individuelen ging de eerste prijs naar CV Uilenpikker & Friend. HC Das Praot won in de categorie Kleine groepen. En CV De Herries eindigde met één punt verschil ten opzichte van Leedies Oonlie als eerste bij de Grote groepen.

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Volg ons tijdens Carnaval op Facebook en Instagram, of bezoek onze website. Hier vind je ook alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven