Informatiepunt Digitale Overheid vanaf 11 april

28 maart 2023     Tekst: Nieuwe Veste

Op dinsdag 11 april opent Nieuwe Veste een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Stadskamer in het stadhuis. Het IDO zal elke dinsdagochtend van 09:00-13:00 uur open zijn voor inwoners.

Prijsuitreiking bij OMANIDO

28 maart 2023     Tekst: OMANIDO / John van der Velden - Foto's: Michael van Egeraat

24 maart vond in de Taveerne van Jeugdland de prijsuitreiking plaats van de vierde ronde van biljartclub OMANIDO.

Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout: De eerste finales zijn gespeeld!

27 maart 2023     Tekst en foto's: Driebanden Commissie Ulvenhout / A. Kiet

Vrijdagavond 24 maart zijn de finales van de D-, B- en A-klasse gespeeld.

Sauwelen in het Bosuilendorp wederom een succes!

15 februari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Anton van Opstal - Foto's: S.U.C

S.U.C: “Ut lôôpt hier op rollekes”

 

 

Na een paar jaar afwezigheid, stond dit jaar Het Sauwelen gelukkig weer op de agenda. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari wisten de deelnemers aan de Sauwelavonden de bezoekers tijdens een gevarieerd programma weer veel aan het lachen te krijgen.

 

Aftrap

Na het openingswoord van Prins Nillus de XVIII konden beide avonden aanvangen met het eerste optreden, verzorgd door de winnaars van het Jeugdsauwelen, te weten Noor, Luna en Kaitlynn, gevolgd door het tonpraoten van Eric van der Westerlaken als de Maestro. Hij vond het maar niets dat Ad Koijen, al 40 jaar lid van de Bosuilen, had aangegeven te gaan stoppen na het eerstvolgende Sauwelen. Daarom had Eric ervoor gekozen om zijn Sauwel dit jaar niet door te laten gaan, zodat Ad bij de Bosuilen kon blijven. Op het laatste moment switchte hij naar het tonpraoten, waarbij hij alle leden van de Bosuilen eens flink op de korrel nam.

 

 

Debutant

Guido Kuitert vervolgde als Karel de Kabeltrekker het programma en deelde als nieuwe Sauwelaar zijn ervaringen in het Bosuilendorp tijdens zijn werkzaamheden als glasvezelkabeltrekker. Als derde Sauwelaar was er een kunstschilder uit Vélines overgekomen naar het Bosuilendorp. Gilles de la Toupet, in de persoon van Rogier Schetters, schilderde er rustig op los en deelde ook zijn ervaringen met het maken van diverse portretten van vooraanstaande Ulvenhouters.

 

 

Nieuwkomer

Al met al weer prima Sauwels, die werden afgewisseld met de Mini-Biercantus van de Raad van Bierdrinkende Boeredobbers en een optreden van de CUS. Zaterdagavond stond er nog een andere nieuwkomer in de ton: Gerda van de Thuiszorg, vertolkt door Janneke van Gils.

 

 

Oppersauwelaar

Bosuilendorp kan terugkijken op twee mooie Sauwelavonden. Avonden waarbij Rogier Schetters als winnaar uit de bus kwam en daardoor als Oppersauwelaar 2023 door het leven kan gaan. Avonden waar Prins Nillus XVIII eenieder bedankte, zowel de deelnemers op het podium maar zeker ook de mensen die weer de avonden mogelijk maakten, waaronder de Bosuilen en gastsauwelaar Corné Reinieren als Sinterklaas.

 

Op naar super carnavalsdagen en daarna zullen de eerste ideeën wel gaan ontstaan voor het Sauwelen in 2024.

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Volg ons in de aanloop naar Carnaval op Facebook en Instagram, of bezoek onze website. Hier vind je straks ook alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

^ Naar boven