Ken jij een Smaakmaker?

28 februari 2024     Tekst: Ingrid Bothe

Het hele jaar door kun je mensen voordragen voor de titel Smaakmaker. Doe je dat vóór 4 maart a.s., dan wordt je voordracht nog meegenomen in de selectie voor 2024.

 

 

1.175 pakken koffie voor de Voedselbank

28 februari 2024     Tekst en foto: Frank Verscheure

Bij bijna alle supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en PLUS zijn eind november 2023 inleverboxen voor DE-punten neergezet; ook in Ulvenhout.

Kap- en snoeiwerkzaamheden Rouppe van der Voortlaan

28 februari 2024     Tekst: Gemeente Breda

Begin volgende week starten kap- en snoeiwerkzaamheden aan de Rouppe van der Voortlaan. 

 

Bosuilse jeugd mocht eindelijk weer sauwelen

13 februari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe - Foto's: Peter van der Kooij

S.U.C: “Ut lôôpt hier op rollekes”

 

 

Een van de unieke Bosuilse carnavalstradities is het Jeugdsauwelen. Na twee jaar kon vrijdagmiddag 10 februari de sauwelton op het podium in de Pekhoeve eindelijk weer ingewijd worden door leerlingen van de hoogste groepen van de Klokkebei en de Rosmolen. En hoe! Met acht acts, die stuk voor stuk tonwaardig waren.

 

Scholenprogramma

Het Jeugdsauwelen is onderdeel van het scholenprogramma van de S.U.C. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Bosuilse basisscholen kregen dit jaar twee vrijdagen les van ervaren Bosuilse Sauwelaars. Eric van der Westerlaken en Rogier Schetters gaven aan jaloers te zijn op de prestaties van hun leerlingen. “Wij zijn er maanden mee bezig. Jullie hebben het in een paar weken tijd gedaan. Complimenten!” En dan hadden de leerlingen uit groep 8 door corona pas voor het eerst sauwelles gekregen.

 

Samenhang

De presentatie van het Jeugdsauwelen was in handen van Marlinde van Twist en Niels van Dongen. Een vakkundige jury beoordeelde de Sauwels: Prins Nillus XVIII, Jeugdprins Floris en Stan Goosen, de nieuwe voorzitter van de S.U.C. De sauwellessen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Sommige grappen waren weliswaar “op het randje”, aldus Prins Nillus, “maar daar houd ik zelf wel van.”

 

 

Gevarieerd

Oma Annie en kleinzoon Billie, soldaat Igor, influencers Riet en Lien, en de Stuudjes betraden de ton voor de pauze; de dokters, de OMG girls, bakker Barbara, en visverkopers Gerda en Johanna sloten het programma af. In hun acts hadden ze allemaal veel leuke woordgrappen verwerkt. Het taalgebruik, al dan niet met accent, de muziek en de kleding pasten goed bij de respectievelijke typetje(s). Er waren veel verwijzingen naar de actualiteit en/of de lokale middenstand. En natuurlijk moesten de leerkrachten het ontgelden. Kortom, alle ingrediënten waar een Jeugdsauwel aan moet voldoen.

 

Respect

Het is best spannend om voor publiek te Sauwelen. Daarom was er extra veel bewondering voor solist soldaat Igor (Tim), en misschien nog wel meer voor bakker Barbara (Guusje). Aan niets was aan haar te merken dat het voortraject niet bepaald op (deeg)rollekes was gelopen. Michelle, met wie ze zou sauwelen, was namelijk ziek geworden, dus Guusje stond er onverwachts alleen voor. En dat ook nog eens op haar verjaardag.

 

 

Allemaal winnaars

“Het was heel moeilijk om een winnaar te kiezen,” vertelde Jeugdprins Floris voor hij de uitslag na lang beraad bekend maakte. “We kregen bijna ruzie.” De jeugdsauweltrofee ging uiteindelijk naar de OMG girls Luna, Noor en Kaitlynn van de Rosmolen. Zij mochten de beide Bosuilse Sauwelavonden openen.

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Volg ons in de aanloop naar Carnaval op Facebook en Instagram, of bezoek onze website. Hier vind je straks ook alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Groenkazerne Ulvenhout houdt Open Dag op 29 februari 16-17 uur

Open huis Groenkazerne Ulvenhout 29 feb 16-17 uur

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven