Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout: De eerste finales zijn gespeeld!

27 maart 2023     Tekst en foto's: Driebanden Commissie Ulvenhout / A. Kiet

Vrijdagavond 24 maart zijn de finales van de D-, B- en A-klasse gespeeld.

FIKS: Weten wat je wilt

27 maart 2023     Tekst: FIKS / Merel Verzeijden

Woensdag 29 maart aanstaande start het gratis FIKS-programma in Breda. Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Palmpasen in Ulvenhout

27 maart 2023     Tekst en foto: Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel / Jan Rops

De Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel organiseert ook dit jaar de welbekende Palmpasen gezinsviering met ezel Sila, en wel op zondag 2 april om 11 uur in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. 1 april kun je zelf een Palmpasenstok maken.

Bosuilse jeugd mocht eindelijk weer sauwelen

13 februari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe - Foto's: Peter van der Kooij

S.U.C: “Ut lôôpt hier op rollekes”

 

 

Een van de unieke Bosuilse carnavalstradities is het Jeugdsauwelen. Na twee jaar kon vrijdagmiddag 10 februari de sauwelton op het podium in de Pekhoeve eindelijk weer ingewijd worden door leerlingen van de hoogste groepen van de Klokkebei en de Rosmolen. En hoe! Met acht acts, die stuk voor stuk tonwaardig waren.

 

Scholenprogramma

Het Jeugdsauwelen is onderdeel van het scholenprogramma van de S.U.C. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Bosuilse basisscholen kregen dit jaar twee vrijdagen les van ervaren Bosuilse Sauwelaars. Eric van der Westerlaken en Rogier Schetters gaven aan jaloers te zijn op de prestaties van hun leerlingen. “Wij zijn er maanden mee bezig. Jullie hebben het in een paar weken tijd gedaan. Complimenten!” En dan hadden de leerlingen uit groep 8 door corona pas voor het eerst sauwelles gekregen.

 

Samenhang

De presentatie van het Jeugdsauwelen was in handen van Marlinde van Twist en Niels van Dongen. Een vakkundige jury beoordeelde de Sauwels: Prins Nillus XVIII, Jeugdprins Floris en Stan Goosen, de nieuwe voorzitter van de S.U.C. De sauwellessen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Sommige grappen waren weliswaar “op het randje”, aldus Prins Nillus, “maar daar houd ik zelf wel van.”

 

 

Gevarieerd

Oma Annie en kleinzoon Billie, soldaat Igor, influencers Riet en Lien, en de Stuudjes betraden de ton voor de pauze; de dokters, de OMG girls, bakker Barbara, en visverkopers Gerda en Johanna sloten het programma af. In hun acts hadden ze allemaal veel leuke woordgrappen verwerkt. Het taalgebruik, al dan niet met accent, de muziek en de kleding pasten goed bij de respectievelijke typetje(s). Er waren veel verwijzingen naar de actualiteit en/of de lokale middenstand. En natuurlijk moesten de leerkrachten het ontgelden. Kortom, alle ingrediënten waar een Jeugdsauwel aan moet voldoen.

 

Respect

Het is best spannend om voor publiek te Sauwelen. Daarom was er extra veel bewondering voor solist soldaat Igor (Tim), en misschien nog wel meer voor bakker Barbara (Guusje). Aan niets was aan haar te merken dat het voortraject niet bepaald op (deeg)rollekes was gelopen. Michelle, met wie ze zou sauwelen, was namelijk ziek geworden, dus Guusje stond er onverwachts alleen voor. En dat ook nog eens op haar verjaardag.

 

 

Allemaal winnaars

“Het was heel moeilijk om een winnaar te kiezen,” vertelde Jeugdprins Floris voor hij de uitslag na lang beraad bekend maakte. “We kregen bijna ruzie.” De jeugdsauweltrofee ging uiteindelijk naar de OMG girls Luna, Noor en Kaitlynn van de Rosmolen. Zij mochten de beide Bosuilse Sauwelavonden openen.

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Volg ons in de aanloop naar Carnaval op Facebook en Instagram, of bezoek onze website. Hier vind je straks ook alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

^ Naar boven