Natuur rond het Markdal: Amerikaanse eik

24 mei 2024     Tekst: Joop van Riet / Aad van Diemen - Foto: Aad van Diemen

Blad van een Amerikaanse eikDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Aad van Diemen over de Amerikaanse eik, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Heb jij recht op de Bredapas?

24 mei 2024     Tekst: Gemeente Breda

logo gemeente BredaDe BredaPas is een kortingspas. Woon je in de gemeente in Breda en heb je een laag inkomen? Dan kun je per huishouden één gratis BredaPas aanvragen als je aan de voorwaarden voldoet.

Portret van een kunstenaar - Wies Verwaaien

23 mei 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Wies Verwaaien

Wies VerwaaienIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Wies Verwaaien.

 

Recordaantal Bosuilse babykieltjes uitgereikt

13 februari 2023     Tekst en foto's: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

S.U.C: "Ut lôôpt hier op rollekes"

 

 

12 februari jl. kregen negen kersverse Bosuiltjes een babykieltje van Prins Nillus XVIII. Die constateerde tevreden: “Ut lôôpt op rollekes met de nieuwe aanwas voor het Bosuilse Carnaval”. Tenslotte heeft de jeugd de toekomst.


Faas, Loua, Viktor, Mees en Isabel waren met hun (groot)ouders gekomen om een kieltje op te halen. Het kieltje voor de pas vijf dagen oude Fijs werd door zijn broer Peer in ontvangst genomen.


Ook voor Eef was er een kieltje. Zij was als enige baby’tje verkleed. Maar ja, haar ouders, Nicky en Pim, zijn dan ook lid van CV De Nopkes. Prins Nillus vroeg zich tot grote hilariteit van de aanwezigen af hoe het mogelijk was “dat Schoefel F.M. zoiets moois heeft gemaakt”.

 

Boaz en Kiki, tenslotte, konden niet aanwezig zijn. Zij krijgen hun kieltjes later.

 


Secretaris John Vester: “Fantastisch! We hebben nog nooit zoveel aanmeldingen gekregen. We hebben ons in allerlei bochten moeten wringen om op tijd voldoende kieltjes te hebben. Maar het is gelukt. Het leuke is dat we ook aanmeldingen hebben gekregen van nieuwe inwoners van ons dorp; niet alleen van dorpsgenoten die hier al langer wonen.”

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Volg ons in de aanloop naar Carnaval op Facebook en Instagram, of bezoek onze website. Hier vind je straks ook alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart met

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart DinerConcert met Matthieu Idmtal

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven