Uit het leven gegrepen: Pa

23 april 2024     Tekst en foto: Erna Smeekens

Ik kom op weg naar de PLUS door het Grimhuysenparkje en in het parkje staat een bankje. Een bankje waar ik meteen een idee bij kreeg voor een stukje. En juist toen ik het begon te schrijven kregen we een telefoontje dat mijn vader, geheel onverwacht, was opgenomen.

Natuur rond het Markdal: Boekpresentatie 'Stad en Plant'

23 april 2024     Tekst: Joop van Riet

Vrijdag 26 april zijn Aad van Diemen en Erik van der Hoeven van 10.00 - 11.00 uur te gast bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg 52-54 voor de presentatie van het boek 'Stad en Plant'.

Voorjaarswandeling Ulvenhoutse Bos

22 april 2024     Tekst en foto: Willem Broeders

Staatsbosbeheer nodigt je uit voor een voorjaarswandeling in het Ulvenhoutse Bos op woensdagavond 15 mei 2024 van 18.30 tot ongeveer 20.30 uur.

 

Jeugdprinsgeburenbal 2023

01 februari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Carina Verpaalen - Foto's: Wim Venneman

S.U.C: “Ut lôôpt hier op rollekes”

 

 

 

Eindelijk…. Eindelijk mochten de Jeugdraden weer een ouderwets feestje vieren! Zaterdag 28 februari werd de Pekhoeve voor één avond omgetoverd tot een waar feestpaleis, waar volwassenen niet de baas waren.

 

Traditie

Het Geburenbal voor volwassenen is een langlopende traditie, waarbij de volwassen Raden van alle Geburen (alle “buurtjes” die grenzen aan ’t Kielegat) één keer per jaar samenkomen. Sinds 2017 is er ook een variant voor de jeugd: het Jeugdprinsgeburenbal!

 

Uitstel

Twee jaar geleden lag de organisatie bij het Bosuilendorp, maar Covid gooide roet in het eten… Vorig kreeg Bosuilendorp een nieuwe kans, maar wederom waren de regels streng en konden we niets anders dan een alternatief (lees: minder gezellig) feest organiseren. Maar dit jaar… liep alles op rollekes!

 

Verbroedering

10 Jeugdraden vierden samen feest: de Aopelaanders (Rijsbergen), de Sikken (Teteringen), ’t Aogje (Princenhage), ’t Kielegat( Breda), Giegeldonk (Haase Beemden), de Stijloren (Etten), de Baviaonen (Bavel), de Schraansers (Terheijden) en gastgebuur de Bonenpikkers (Chaam), en natuurlijk onze eigen Jeugdraad. Wie nog zegt dat Carnaval niet verbroedert, heeft geen idee waar hij het over heeft.

 

 

Polonaise

Alle Jeugdraden werden door een blaaskapel verwelkomd. Toen ze allemaal in de zaal waren, kon Prins Floris van het Bosuilendorp het bal openen. De kinderen maakten op een feestelijke manier kennis met elkaar en liepen door elkaar in een polonaise. Ranja, frisdrank, popcorn en snoep maakten de avond compleet.

 

Exclusief

De kinderen hebben het zo naar hun zin gehad, dat de aanwezige volwassenen er jaloers van werden… Die mogen namelijk niet met de jeugd meefeesten op deze avond. Het is dus écht bedoeld voor de Jeugdraden zelf en hun begeleiders.

Na alle officiële toespraakjes, medailles over en weer en alle kennismakingen ging het dak eraf… 200 kinderen gingen los op de muziek van DJ Sjoerd (Oprins). Zelfs toen de hameroverdracht had plaatsgevonden en de officiële eindtijd van 23.00 uur voorbij was, ging het feest nog even door!

 

Voor volgend jaar wordt de organisatie overgedragen aan een ander Gebuur. De Schraansers (Terheijden) mogen dan dit mooie feest organiseren.

 

Carnaval leeft! Meer dan ooit, en we zijn echt blij om te zien hoeveel kinderen hier deel van uitmaken.

 

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

 

Stichting Ulvenhouts Carnaval

 

Volg ons in de aanloop naar Carnaval op Facebook en Instagram, of bezoek onze website. Hier vind je straks ook alle foto’s en verslagen van Carnaval 2023.

 

www.bosuilendorp.nl

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven