Ken jij een Smaakmaker?

28 februari 2024     Tekst: Ingrid Bothe

Het hele jaar door kun je mensen voordragen voor de titel Smaakmaker. Doe je dat vóór 4 maart a.s., dan wordt je voordracht nog meegenomen in de selectie voor 2024.

 

 

1.175 pakken koffie voor de Voedselbank

28 februari 2024     Tekst en foto: Frank Verscheure

Bij bijna alle supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en PLUS zijn eind november 2023 inleverboxen voor DE-punten neergezet; ook in Ulvenhout.

Kap- en snoeiwerkzaamheden Rouppe van der Voortlaan

28 februari 2024     Tekst: Gemeente Breda

Begin volgende week starten kap- en snoeiwerkzaamheden aan de Rouppe van der Voortlaan. 

 

Dorpsquiz Ulvenhout staat nog steeds als een huis

16 januari 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto's: Ingrid Bothe / Remco Raats

 

De 30e Dorpsquiz Ulvenhout vond vrijdag 13 januari eindelijk weer onder normale omstandigheden plaats. Op het podium in de grote zaal van Jeugdland mocht team Uit ut Gareel de wisselbeker in ontvangst nemen. De tweede plaats was voor Harmonie ‘Constantia’; Molenzicht eindigde als derde. Leedies Oonlie ontving een speciale attentie voor hun 30e plaats.

 

Acht rondes

Huispresentatoren Frank Husson en Ati Graaumans genoten zichtbaar dat ze na twee coronajaren als vanouds ruim 500 deelnemers konden toespreken. Die konden 122 punten verdienen met 137 vragen.

De vier theorierondes bestonden uit een mix van vragen over o.a. sport, Ulvenhout, wetenschap, culinaire zaken, taal, geschiedenis en aardrijkskunde. Daarnaast waren er een proefronde, een snelle ronde, een fotoronde en – altijd het hoogtepunt van de quiz - de muziekronde.

De gebruikelijke tongbreker voor de presentatoren was dit keer voor Frank en zat verstopt in de vierde theorieronde. Hij weerde zich echter kranig en sprak de naam van Mehran Karimi Nasseri moeiteloos uit.

 

 

Bonus

De bonusvraag bestond dit jaar uit melodieën van Eftelingattracties. Na een toelichting op de spelregels door Frank en Ati bogen de 45 deelnemende teams, waaronder titelverdediger Goed tot de laatste ronde en debutanten Aan de Kook en Quiz’t nie, zich over de vragenformulieren.

 

Proeven

Na een warming-up voor de hersens in de eerste theorieronde, waren in de Proefronde de smaakpapillen aan de beurt. Coffee Time had op verzoek van de organisatie vijf traktaties met ongebruikelijke smaken gecreëerd. De deelnemers moesten raden welke bijzondere ingrediënten erin verwerkt waren. Kerrie en banaan waren de makkelijkere antwoorden; zuurkool, broccoli en tomaat werden wat minder vaak herkend.

 

 

Kijken

In de snelle ronde moesten de quizzers 30 muziek-, tv- en filmtypetjes herkennen. Elk typetje was slechts zeven secondes te zien. Het was dan ook even ongebruikelijk stil in de zaal tijdens deze opdracht. Inkoppertjes waren hier o.a. “Ome Willem” en “De vieze man”. Meer moeite hadden de deelnemers met "Fred Onderbuik” (Draadstaal) en “Meneer Heydrich” (Rundfunk).

De fotoronde bestond uit drie delen. In ‘Op goed geluk’ moesten deelnemers huizen uit Ulvenhout met nummer 13 koppelen aan de naastgelegen huizen met nummer 11 en 15. Bij ‘Door een roze bril’ was de vraag wat de werkelijke kleur van vijf Dorpsquiz-roze gemaakte objecten was. In ‘Voor paal staan’ moest de locatie van vijf laadpalen worden ingevuld.

 

 

Zingen

De Dorpsquiz werd afgesloten met de ongeëvenaarde muziekronde, met in het tweede deel een door organisatielid Rogier zelf ontworpen muziekdoosje, dat overigens heel wat kleiner was dan de muziekkoffer waarin die werd binnengedragen deed vermoeden.
De spreekwoorden die vervolgens aan de hand van drie nummers geraden moesten worden, zorgden voor heel wat gefronste voorhoofden. De ontlading kwam bij de afmakers, die wederom uit volle borst werden meegezonden, met af en toe een luid ‘Olé’ op aangeven van Frank en Ati. Ook het team van de Vrijwillige Brandweer Ulvenhout, dat zowaar eens de hele quiz uit had kunnen zitten, liet zich daarbij niet onbetuigd.

 

 

Voorzitter Remco Raats gaf in zijn dankwoord namens Stichting Ulvenhout 700 aan blij te zijn dat de Dorpsquiz eindelijk weer op Jeugdland gehouden kon worden. Hij feliciteerde de jarige John Voesenek, die met zijn team al jaren de locatie en catering verzorgt. Daarna bedankte hij sponsoren, vrijwilligers en deelnemers voor hun trouwe en enthousiaste bijdrage. De grote zaal werd na de prijsuitreiking opgeruimd, maar in de Taveerne van Jeugdland bleef het daarna nog lang gezellig…

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Groenkazerne Ulvenhout houdt Open Dag op 29 februari 16-17 uur

Open huis Groenkazerne Ulvenhout 29 feb 16-17 uur

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven