Ken jij een Smaakmaker?

28 februari 2024     Tekst: Ingrid Bothe

Het hele jaar door kun je mensen voordragen voor de titel Smaakmaker. Doe je dat vóór 4 maart a.s., dan wordt je voordracht nog meegenomen in de selectie voor 2024.

 

 

1.175 pakken koffie voor de Voedselbank

28 februari 2024     Tekst en foto: Frank Verscheure

Bij bijna alle supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en PLUS zijn eind november 2023 inleverboxen voor DE-punten neergezet; ook in Ulvenhout.

Kap- en snoeiwerkzaamheden Rouppe van der Voortlaan

28 februari 2024     Tekst: Gemeente Breda

Begin volgende week starten kap- en snoeiwerkzaamheden aan de Rouppe van der Voortlaan. 

 

Henks bankje

13 januari 2023     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

 

23 november 2021 overleed Henk Bos, alias de Boswachter. Henk heeft een grote bijdrage geleverd aan de Ulvenhoutse gemeenschap in het algemeen, en het Bosuilse Carnaval in het bijzonder.

 

Betrokken

Je kon altijd een beroep doen op Henk. Zo zette hij zich niet alleen in voor de S.U.C, maar ook voor de tweejaarlijkse Vlooienmarkt, het Ulvenhout Urban Open, Boerderij De Pekhoeve, de vernieuwde speeltuin en de Karkooi. Henk was ook een aantal jaar lid van de Ulvenhoutse Dorpsraad. In 2014 ontving hij, op zijn 60e verjaardag, een Koninklijke Onderscheiding.

 

Henks bankje

Hanny Bos: "Henk wilde graag een herdenkingsbankje op het Pekhoeveterrein. Bijna al zijn vrijwilligerswerk speelde zich daar af. Hij kreeg zijn onderscheiding in de Pekhoeve en heeft zelf geregeld dat zijn afscheidsdienst daar zou plaatsvinden.
Onze vriendin Mariëtte Moors had in Galder een mozaïekbank van Social Sofa gezien. Het idee daarachter is dat die in een openbare ruimte komt te staan en mensen samenbrengt. Dat is Henk ten voeten uit, dus we hebben voor zo’n bank gekozen."

 

 

Monnikenwerk

Schoondochter Stephanie en kleindochter Quinte maakten het ontwerp voor Henks bankje. Hanny: "Het bevat allemaal elementen die belangrijk waren voor Henk. Op de achterkant van de bank staan de Laurentiuskerk, molen de Korenbloem en natuurlijk carnavalsmascotte Uilien. Op de voorkant staan een vierjaargetijdenboom, de Mark en het kippenbruggetje. Henk zou het prachtig vinden. Maar hij zou ons ook voor gek verklaren en zich suf lachen om al ons priegelwerk. Daar had hij zelf echt geen geduld voor.”

 

Groepswerk

18 november werd de 1.500 kilo wegende bank op een verhoging geplaatst in een loods in Ulvenhout. Daar werken familieleden, vrienden, bekenden en oud-collega’s van Henk sindsdien bij toerbeurt 3 á 4 keer per week in kleine groepjes aan de bank. Hanny: “Mariëtte en ik hebben samen met Helma Tigchelaar, Sigrid Vester, Monique en Quinte eerst een workshop gevolgd, zodat een van ons altijd een groepje kan begeleiden.”

 

 

Halverwege

In totaal staat er 700 á 800 uur voor het mozaïeken. Hanny: “We zitten nu zo’n beetje op de helft. Monique en Quinte hebben van de vierjaargetijdenboom hun project gemaakt; anderen claimden weer andere details door er een sticker met hun naam bij te plakken. We zijn nu zover dat we de grote vlakken kunnen invullen. Ut lôôpt op rollekes, maar er is zeker nog ruimte voor mensen die letterlijk of figuurlijk een steentje willen bijdragen.”

 

Troost

Hanny: “Het is heel fijn om samen een blijvend aandenken aan Henk te maken. Op zijn sterfdag hebben we als gezin aan het bankje gewerkt. Het mozaïeken zorgt ook voor verbinding. De C.U.S. komt meestal op zaterdagochtend mozaïeken, de Kurk op dinsdagavond. Tussendoor vormen zich ploegjes zoals het uitkomt. We halen herinneringen op en lachen samen heel wat af. Maar we kunnen ook ons verdriet delen. De een komt vaker dan de ander, maar iedereen werkt met heel veel liefde aan Henks bankje en dat zie je eraan af!”

 

Het streven is dat Henks bankje rond Carnaval een plekje op het Pekhoeveterrein krijgt als tastbare herinnering aan een bijzondere dorpsgenoot. Hanny: “En als we dat niet halen, gaan we voor Halfvasten.” 

 

Terug Schrijf reactie

Reacties:

14 januari 2023 - 15:41:58
Ryanne Touw

Geweldig; wat een mooi eerbetoon. Groot compliment voor alle makers van dit schitterende aandenken aan Henk.

14 januari 2023 - 10:18:28
Laurin Heemskerk-Stevens

Wat een ontzettend leuk idee! Henk verdient het!

Klik op advertenties voor meer info

Groenkazerne Ulvenhout houdt Open Dag op 29 februari 16-17 uur

Open huis Groenkazerne Ulvenhout 29 feb 16-17 uur

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven