Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Molen De Korenbloem wenst voor 2023 nieuwe wieken

03 januari 2023     Tekst en foto: Ingrid Bothe

 

De verleidelijke geur van versgebakken oliebollen en appelbeignets komt je 31 december tegemoet bij molen De Korenbloem. Alle bezoekers krijgen er een aangeboden door molenaar Eric van der Westerlaken. “Als dank voor hun steun aan de molen het afgelopen jaar.”


Nieuw jaar

Zoals elke zaterdag zijn er ook op de laatste dag van 2022 producten te koop die bereid zijn met ingrediënten van de molen. De bestellingen voor de vaste klanten liggen al klaar. Die slaan op de valreep nog even worstenbroodjes en molenbrood in om het nieuwe jaar mee in te luiden. “Een dag zonder worstenbrood, is een dag niet geleefd”, is het motto van een van hen. Die hoopt dan ook van harte dat de molen blijft draaien.

 

Versterking

Voor een goed werkende molen zijn nieuwe wieken nodig en vrijwilligers die betrokken willen zijn bij het behoud van de molen. Het bestuur van Stichting Molen De Korenbloem zoekt twee bestuursleden die actief betrokken willen zijn bij het behoud van de molen: een bestuurslid ‘Activiteiten en communicatie’ en een bestuurslid ‘Technische zaken’. Daarnaast is er ruimte voor een vrijwillige molenaar.

 

Laatste zetje

Dankzij diverse acties, donaties en subsidies is de stichting goed op weg om de financiële middelen bij elkaar te krijgen voor nieuwe wieken voor de molen. Door de enorme inflatie en sterk stijgende materiaalprijzen zijn de oorspronkelijk begrootte kosten van € 100.000 echter 35% gestegen. Er is dus nog een klein zetje nodig!

 

Een goed voornemen voor het komend jaar!

 

Ga naar crowdfunding Korenmolen

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven