Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Spetterend begin van het nieuwe jaar

02 januari 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto's: Peter van der Kooij

 

Is Ulvenhout een traditie rijker? Zondag 1 januari vond om 12.00 uur op het Pekhoeveterrein de eerste Ulvenhoutse Nieuwjaarsduik plaats. Tegenover de tent van Ulvenhout on Ice stond een grote bouwcontainer vol water, met daarnaast een iglotent waarin deelnemers zich konden omkleden. De buitentemperatuur was vriendelijk; er hoefden in elk geval geen wakken in het ijs geslagen te worden voor deze eerste editie.

 

Koudwatervrees

Aan belangstelling geen gebrek, maar hoeveel inwoners van Ulvenhout zouden de uitdaging aangaan en een Nieuwjaarsduik nemen? Uiteindelijk waagden zes personen het erop. Freek Heemskerk ging als eerste het water in en verloor daarbij meteen zijn bril. Met hulp van Martijn van Rijen en Mark Vissers, die na Freek de sprong in het diepe namen, vond hij die gelukkig snel weer terug.

 

Geschiedenis

Ook de dames lieten zich niet onbetuigd. Naast Emma van Riel, de jongste deelneemster, dompelde Esther Vissers zich onder in het koude water. Niek Roovers, voorzitter van Ulvenhout Leeft, meldde zich als laatste van de Nieuwjaarsduikers. Hun namen zijn voor altijd vastgelegd in de Ulvenhoutse annalen.

 

 

Wensen

De Nieuwjaarsduik was een mooie eerste gelegenheid voor inwoners van ons dorp om samen het nieuwe jaar in te luiden. In het gezellige schaatscafé waren de koffie en warme chocomelk niet aan te slepen. De speciale champagne – en oliebollencupcakes van Coffee Time vonden ook gretig aftrek. En hun verse snert natuurlijk. Het begin van een, hopelijk in alle opzichten, heerlijk jaar!

 

Goed begin...

De eerste twee weken Ulvenhout on Ice zijn heel succesvol verlopen. Petra de Meulder: “We hopen dat de afsluitende week net zo’n succes wordt”. Jordi van Gils geeft aan dat dit wat de organisatie betreft een terugkerend evenement wordt rond het jaareinde. “We hebben in elk geval voldoende ideeën en er is meer dan genoeg belangstelling.”

 

Dat belooft wat voor dit jaar!

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven