Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Discoschaatsen bij Ulvenhout on Ice

30 december 2022     Tekst: Ulvenhout on Ice / Petra de Meulder - Foto's: Ulvenhout on Ice

 

28 december was de eerste editie van discoschaatsen bij Ulvenhout on Ice. Vanaf 14.00 tot 22.00 uur konden kinderen op muziek van DJ Sjoerd en DJ Tijn schaatsen, verdeeld in vier groepen.

Van 14.00 - 16.00 uur was de schaatsbaan gereserveerd voor de peuters en kleuters. Van 16.00 - 18.00 uur mochten de groepen 3 t/m 5 het ijs op. Groep 6 t/m 8 nam de baan van 18.00 - 20.00 uur over. Het discoschaatsen werd van 20.00 - 22.00 uur afgesloten door middelbare scholieren.

 

 

Jong geleerd…

Bij de eerste groep gingen sommigen wat onwennig het ijs op; anderen stapten het ijs op alsof ze al jaren schaatsen. Gelukkig zijn er voor de onervaren schaatsertjes hulpjes op het ijs: pinguïns en ijsberen. Maar papa’s en mama’s mochten ook op het ijs om te helpen.
Bij de andere groepen waren al meer kindjes die goed uit de voeten konden op de schaats. Een enkeling was ook echt aan het dansen op de schaats; het was tenslotte discoschaatsen. En ging dat op het ijs niet zo goed, dan kon er nog naast de baan gedanst worden - al dan niet met schaatsen aan!

 

 

Gezellig

Alle kinderen kregen een snoepzakje of een zakje chips. Papa’s en mama’s die langs de kant stonden, bewaarden die. Af en toe kwam zoon of dochter even een snoepje halen en hup weer verder schaatsen. Iedereen kreeg ook nog een discobalsleutelhanger als aandenken. Het was een gezellige drukte, waar het geluid van de spelende kinderen soms boven het geluid van de DJ's uitkwam.

 

4 januari

Volgende week woensdag, 4 januari, is er nog een dag discoschaatsen. Hier zijn nog een paar kaartjes voor. Gezien het succes van afgelopen woensdag zijn deze kaartjes waarschijnlijk zo weg! 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven