Broekcross Ulvenhout

08 december 2023     Tekst: Heidi van Dijke - Foto: Mark Pareyn

Na enkele jaren van de loopkalender te zijn verdwenen maakt de Broekloop in Ulvenhout AC (Geersbroek) dit jaar een doorstart. Meld je uiterlijk 22 december aan.

Natuur rond het Markdal: Sinterklaasvogels

08 december 2023     Tekst: Joop van Riet / Willem Veenhuizen - Foto: Joop van Riet

Deze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Willem Veenhuizen over de vogels die hij tijdens zijn laatste vogelwandeling zag, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

10 jaar Ulvenhout Leeft

07 december 2023     Tekst: Ulvenhout Leeft

4 mei 2024 bestaat Ulvenhout Leeft 10 jaar. Dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Discoschaatsen bij Ulvenhout on Ice

30 december 2022     Tekst: Ulvenhout on Ice / Petra de Meulder - Foto's: Ulvenhout on Ice

 

28 december was de eerste editie van discoschaatsen bij Ulvenhout on Ice. Vanaf 14.00 tot 22.00 uur konden kinderen op muziek van DJ Sjoerd en DJ Tijn schaatsen, verdeeld in vier groepen.

Van 14.00 - 16.00 uur was de schaatsbaan gereserveerd voor de peuters en kleuters. Van 16.00 - 18.00 uur mochten de groepen 3 t/m 5 het ijs op. Groep 6 t/m 8 nam de baan van 18.00 - 20.00 uur over. Het discoschaatsen werd van 20.00 - 22.00 uur afgesloten door middelbare scholieren.

 

 

Jong geleerd…

Bij de eerste groep gingen sommigen wat onwennig het ijs op; anderen stapten het ijs op alsof ze al jaren schaatsen. Gelukkig zijn er voor de onervaren schaatsertjes hulpjes op het ijs: pinguïns en ijsberen. Maar papa’s en mama’s mochten ook op het ijs om te helpen.
Bij de andere groepen waren al meer kindjes die goed uit de voeten konden op de schaats. Een enkeling was ook echt aan het dansen op de schaats; het was tenslotte discoschaatsen. En ging dat op het ijs niet zo goed, dan kon er nog naast de baan gedanst worden - al dan niet met schaatsen aan!

 

 

Gezellig

Alle kinderen kregen een snoepzakje of een zakje chips. Papa’s en mama’s die langs de kant stonden, bewaarden die. Af en toe kwam zoon of dochter even een snoepje halen en hup weer verder schaatsen. Iedereen kreeg ook nog een discobalsleutelhanger als aandenken. Het was een gezellige drukte, waar het geluid van de spelende kinderen soms boven het geluid van de DJ's uitkwam.

 

4 januari

Volgende week woensdag, 4 januari, is er nog een dag discoschaatsen. Hier zijn nog een paar kaartjes voor. Gezien het succes van afgelopen woensdag zijn deze kaartjes waarschijnlijk zo weg! 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

 

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven