Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Kerstlunch

29 december 2022     Tekst en foto: Vrouwen van Nu / Marijke Smit

 

Voor de laatste keer hebben wij onder de naam Vrouwen van Nu Kerst gevierd, met een uitgebreide overheerlijke lunch van traiteur Rommens uit Bavel. 

 

Terugblik

Erna opende de ochtend met een welkomstwoord en daarna las zij een mooi sfeervol kerstverhaal, Witte Kerst, geschreven door Godfried Bomans voor. Hierna kwam nog een mooi gedicht, genaamd De Ster. Vervolgens lieten wij een diapresentatie lopen op het grote scherm met 1.000 foto’s die wij hadden bewaard, vanaf 2015, van alle uitstapjes en workshops die wij georganiseerd hadden voor onze leden. Sommige dames schrokken een beetje toen zij zichzelf levensgroot op het scherm zagen; gelukkig enthousiaste reacties!

 

 

Steungezin

Hierna werd het buffet geopend en konden 120 dames genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch kwamen twee vrijwilligers een lezing geven over Steungezin. Op hun internetplatform kun je mensen, gezinnen, vinden die in echte armoede leven en daardoor een rekening van bv. een waterkoker, steunzolen, een nieuwe jas, de dierenarts, of het schoolreisje voor hun kind niet kunnen betalen. Jij zou zo’n rekening voor iemand die jijzelf hebt uitgezocht via de zoekfunctie, direct kunnen betalen, via iDEAL! Wanneer je je e-mail adres achterlaat, krijg je een persoonlijk bedankje.

 

 

Betrouwbaar

Je privacy is gewaarborgd! Je geld komt meteen bij de school, zorgverzekering of winkel van jouw keuze terecht. De mensen die een ‘aanvraag’ hiervoor doen, worden heel streng gecontroleerd! Er wordt nu eenmaal overal misbruik van gemaakt, maar hierbij géén kans! Er blijft niets aan de strijkstok hangen!! Wil je hier meer over weten, kijk dan op steungezin.nl. Wil je een afspraak maken, dan kan dat via breda@steungezin.nl. Als vereniging willen wij Steungezin graag steunen. We hebben direct al vijf gezinnen kunnen helpen!

 

Tot de volgende keer lieve dames, bij het ‘DAMESCOLLECTIEF!’ 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven