Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Roosters klaar, beginnen maar…!

29 december 2022     Tekst en foto: Commissie Driebanden Ulvenhout / A. Kiet

 

Het inroosteren van de spelers, rekening houdend met individuele wensen betreffende datums en tijden en met de beschikbaarheid van de locaties, is een flinke klus. Die zit erop. Chapeau daarvoor! Het kan op de eerste werkdag in 2023 nu echt gaan gebeuren: maandag 2 januari om 19.30 uur starten Sjaak Kools en Ger Roovers (D-klasse) onder leiding van Jan van der Meer (arbiter) en John Voesenek (teller) de jubileumeditie, de 40ste, van de Ulvenhoutse Driebanden 

Kampioenschappen in de Taveerne van Jeugdland.

 

Oud en nieuw

De drie groene tafels in Taveerne Jeugdland en de blauwe tafel in de Flamingo Bar zijn in optimale conditie gebracht met overal nieuwe lakens (de ballen nog eens extra gepoetst) en deze wachten op de 53, hopelijk ook in optimale conditie verkerende, deelnemers. Zij gaan de komende maanden uitmaken, wie de sterkste cq de gelukkigste is om zich tot kampioen(e) in haar of zijn klasse te laten kronen. Gastvrouw en gastheren in de speellocaties zullen traditiegetrouw zorgen voor een gezellige sfeer. De sportieve sfeer is aan de deelnemers.
Naast een aantal nieuwkomers, waaronder eindelijk weer eens twee dames, prijst de Commissie zich gelukkig enkele ‘verloren geachte zonen’ weer in huis te kunnen verwelkomen; spelers die in 2019 en 2020 voor het laatst hebben deelgenomen.

 

 

Kampioenen

Wat de kampioenen van 2021 betreft, worden Nick Gommers, Hans Frijters en Peter van Hooijdonk uitgedaagd de titel in hun klasse te verdedigen. Voor de D- en de B-klasse ligt dat anders. Dankzij hun enorme sprongen opwaarts, Piet van Rijen van D- naar B- en Gijs Poppelaars van B- naar de Hoofdklasse, krijgen in deze klassen anderen een kans om kampioen te worden.

 

Finale

Op de geplande finale-avond van 31 maart wacht de hopelijk in groten getale aanwezige deelnemers en overige gasten een sensationele verrassing in het kader van de jubileumviering! Wat dat precies zal zijn, wordt streng geheim gehouden. Zelfs ik kon daarover geen syllabe bij de Commissie lospeuteren.


Ik wens u allen een gezellige overstap van 2022 naar 2023. En waar kan men het jaar beter mee beginnen dan met biljarten?


Veel succes en vooral sportief plezier gewenst aan allen.

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven