Ken jij een Smaakmaker?

28 februari 2024     Tekst: Ingrid Bothe

Het hele jaar door kun je mensen voordragen voor de titel Smaakmaker. Doe je dat vóór 4 maart a.s., dan wordt je voordracht nog meegenomen in de selectie voor 2024.

 

 

1.175 pakken koffie voor de Voedselbank

28 februari 2024     Tekst en foto: Frank Verscheure

Bij bijna alle supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en PLUS zijn eind november 2023 inleverboxen voor DE-punten neergezet; ook in Ulvenhout.

Kap- en snoeiwerkzaamheden Rouppe van der Voortlaan

28 februari 2024     Tekst: Gemeente Breda

Begin volgende week starten kap- en snoeiwerkzaamheden aan de Rouppe van der Voortlaan. 

 

Een dagje Ulvenhout on Ice

23 december 2022     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

 

Donderdag 22 december. Ulvenhout on Ice gaat zijn zesde dag in. Wat is er zoal te beleven in en rond de tent op het Pekhoeveterrein?

 

Scholen

De eerste vrijwilligers zijn al vroeg aanwezig om ervoor te zorgen dat alles in orde is om weer veel enthousiaste schaatsers te kunnen ontvangen. Basisschool De Klokkebei komt voor de kerstborrel op school nog even schaatsen met een groep. De kids en hun leerkrachten zijn super enthousiast over deze manier om de kerstvakantie in te luiden en vermaken zich prima op het ijs.

Verschillende leerlingen van de Rosmolen komen 's middags na school langs. Lekker nog even schaatsen voor het kerstdiner 's avonds!

 

Verjaardag

Rond kwart voor vier meldt groep 1c van het Stedelijk Gymnasium zich voor hun klassenuitje. Na de fietstocht naar de ijsbaan door de regen kunnen ze niet wachten om het ijs op te gaan. Na ongeveer een uurtje klinkt luid Lang zal hij leven in de Ulvenhout on Ice tent. Een van de leerlingen is jarig en trakteert. En dan is er ook nog chocolademelk met slagroom voor iedereen. Wat een feest!

 

 

Borrel

Rond een uur of half vijf stapt het lerarenteam van basisschool De Rosmolen de tent binnen. Even samen een drankje nemen voor het kerstdiner met de leerlingen op school. En er zijn meer mensen op het idee gekomen om de kerstborrel bij Ulvenhout on Ice te houden.

 

Kerststal

Om zes uur klinkt er trombonegeschal bij de kerststal naast de tent. Sep Crul, Toon Verdiesen en David van Dijk uit groep 7 van de Rosmolen spelen daar kerstliedjes. De allerjongste leerlingen van school komen prachtig uitgedost met een lichtje na het kerstdiner even luisteren bij de start van de kerststalroute die ze gaan lopen. Ze gieren van de lach als de jonge muzikanten na de kerstliedjes ook allerlei rare klanken produceren met hun trombones. 

 

 

Curling

De dag wordt afgesloten met weer een ronde van het Ulvenhout on Ice curling toernooi. Hilariteit en sportiviteit op het ijs in de aanloop naar de zinderende finale op 7 januari 2023.

 

De eerste week van Ulvenhout on Ice zit er bijna op en smaakt naar meer!

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Groenkazerne Ulvenhout houdt Open Dag op 29 februari 16-17 uur

Open huis Groenkazerne Ulvenhout 29 feb 16-17 uur

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven