Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Een dagje Ulvenhout on Ice

23 december 2022     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

 

Donderdag 22 december. Ulvenhout on Ice gaat zijn zesde dag in. Wat is er zoal te beleven in en rond de tent op het Pekhoeveterrein?

 

Scholen

De eerste vrijwilligers zijn al vroeg aanwezig om ervoor te zorgen dat alles in orde is om weer veel enthousiaste schaatsers te kunnen ontvangen. Basisschool De Klokkebei komt voor de kerstborrel op school nog even schaatsen met een groep. De kids en hun leerkrachten zijn super enthousiast over deze manier om de kerstvakantie in te luiden en vermaken zich prima op het ijs.

Verschillende leerlingen van de Rosmolen komen 's middags na school langs. Lekker nog even schaatsen voor het kerstdiner 's avonds!

 

Verjaardag

Rond kwart voor vier meldt groep 1c van het Stedelijk Gymnasium zich voor hun klassenuitje. Na de fietstocht naar de ijsbaan door de regen kunnen ze niet wachten om het ijs op te gaan. Na ongeveer een uurtje klinkt luid Lang zal hij leven in de Ulvenhout on Ice tent. Een van de leerlingen is jarig en trakteert. En dan is er ook nog chocolademelk met slagroom voor iedereen. Wat een feest!

 

 

Borrel

Rond een uur of half vijf stapt het lerarenteam van basisschool De Rosmolen de tent binnen. Even samen een drankje nemen voor het kerstdiner met de leerlingen op school. En er zijn meer mensen op het idee gekomen om de kerstborrel bij Ulvenhout on Ice te houden.

 

Kerststal

Om zes uur klinkt er trombonegeschal bij de kerststal naast de tent. Sep Crul, Toon Verdiesen en David van Dijk uit groep 7 van de Rosmolen spelen daar kerstliedjes. De allerjongste leerlingen van school komen prachtig uitgedost met een lichtje na het kerstdiner even luisteren bij de start van de kerststalroute die ze gaan lopen. Ze gieren van de lach als de jonge muzikanten na de kerstliedjes ook allerlei rare klanken produceren met hun trombones. 

 

 

Curling

De dag wordt afgesloten met weer een ronde van het Ulvenhout on Ice curling toernooi. Hilariteit en sportiviteit op het ijs in de aanloop naar de zinderende finale op 7 januari 2023.

 

De eerste week van Ulvenhout on Ice zit er bijna op en smaakt naar meer!

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven