Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Ulvenhout on Ice officieel geopend

19 december 2022     Tekst: Ingrid Bothe - Foto's: Ulvenhout on Ice / Peter van der KooijUlvenhout zag er zaterdagochtend 17 december uit als een miniatuur winterwonderland. Bomen, daken en grasvelden waren bedekt met een dun laagje wit; het ideale decor voor de opening van het langverwachte Ulvenhout on Ice. Drie weken lang ligt er een schaatsbaan op het Pekhoeveterrein. Hieromheen worden allerlei activiteiten georganiseerd; met name voor de jeugd, maar zeker ook voor volwassenen. Een uniek evenement, dat door niemand minder dan burgemeester Depla geopend werd: “Fantastisch hoe dit met de inzet van zoveel vrijwilligers mogelijk is gemaakt.”

 

 

Leefbaarheid

De organisatie zag het een jaar of vier geleden helemaal voor zich: sfeervolle verlichting, gezellige muziek, warme chocolademelk en glühwein, samen plezier maken op en rond een ijsbaan. Dat draagt bij aan verbinding. En dat is precies de doelstelling van Stichting Ulvenhout Leeft, die samen met de Ondernemersvereniging Ulvenhout het initiatief nam voor Ulvenhout on Ice.

 

 

Duurzaam

Nu corona ons dagelijks leven niet meer overheerst, kan Ulvenhout on Ice eindelijk plaatsvinden. “Nu zitten we weliswaar met de energiecrisis”, aldus Jordi van Gils voor de tent waarin de schaatsbaan en een gezellig winters café gehuisvest zijn. “Maar we hebben goede afspraken gemaakt met de gemeente over duurzaamheid.” Vervolgens nodigde hij de vele aanwezigen uit om de officiële openingshandeling door burgemeester Depla bij te wonen.

 

 

Schaatstalent

Ulvenhout eigen Michelle Meeuwesen (10 jaar) weidde de ijsbaan in met een korte kür. Het publiek beloonde haar bijzondere verrichtingen met een luid applaus. Het wordt nog een hele kluif om de uitdaging van burgemeester Depla aan te gaan. Die beloofde namelijk dat er aan het eind van Ulvenhout on Ice een prijs wordt uitgereikt aan degene die in drie weken tijd het best heeft leren schaatsen naar het voorbeeld van Michelle. De burgemeester schaatste zelf, net als wethouder Jeroen Bruins, natuurlijk ook een rondje.

 

 

IJzers onder

Er vormde zich al snel een lange rij bij het schaatsverhuurpunt. De jeugd kon niet wachten om het ijs op te gaan. De allerkleinsten konden daarbij leunen op een schaatshulpje in de vorm van een pinguïn of ijsbeer. Die waren overigens ook populair bij de wat oudere kinderen. “Super leuk dat je ook een stukje buiten kunt schaatsen”, merkte een aantal van hen enthousiast op.

 

  

Prinsessen

Naast schaatsen kon je op de foto met de IJsprinses en de IJskoningin. Je kon je ook zelf gratis laten omtoveren tot een ijsprinses. “In de Efteling betaal je daar EUR 12,- voor,” merkte een moeder op. “En dat zag er echt niet beter uit dan hier.” Een groot compliment voor de vrijwilligster die het schminken voor haar rekening nam.

 

 

Après Ski Party

Terwijl de kinderen genoten op en rond de schaatsbaan, stonden hun ouders gezellig met elkaar te praten onder het genot van warme chocolademelk, koffie, thee of glühwein. Wie trek had, kon zich tegoed doen aan de heerlijke mini-cupcakes die Coffee Time speciaal voor het evenement maakte. Ook hun huisgemaakte fudge ging er trouwens goed in. Na het programma voor de jeugd begon om 16.00 uur de druk bezochte Après Ski Party voor volwassenen.

 

 

Programma

Zondag 18 december klonk het startschot voor het Ulvenhout on Ice curlingtoernooi. De spetterende finale is op zaterdagavond 7 januari 2023. 8 januari vinden het nieuwjaarsconcert van Harmonie ‘Constantia’ en de nieuwjaarsborrel van de Dorpsraad Ulvenhout bij Ulvenhout on Ice plaats. Dan wordt ook de Platte Buis, de jaarlijkse Ulvenhoutse vrijwilligersonderscheiding, uitgereikt. Tot 21 december kun je hier nog kandidaten voor voordragen.
Kijk voor het volledige programma van Ulvenhout op Ice op hun website. Daar zie je ook hoe je kunt bijdragen aan het samenstellen van de Tijdloze Ulvenhoutse Top 40.

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven