Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Kerst in Ulvenhout

12 december 2022     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

 

Het Pekhoeveterrein achter SCC De Pekhoeve onderging dit weekend een transformatie. Vrijwilligers van Ulvenhout Leeft zetten daar namelijk de kerststal en de Ulvenhout on Ice tent op. 

 

Kerststal 

Al meer dan 30 jaar is de kerststal op het Pekhoeveterrein niet weg te denken uit het Ulvenhoutse dorpsbeeld. Traditiegetrouw wordt die daags na Sinterklaas opgezet en ingericht. Sinds 2015 doen vrijwilligers van Stichting Ulvenhout Leeft dit. Zo ook 10 december jl. 

 

Ulvenhout on Ice

Dit jaar staat de kerststal niet op het pleintje voor SCC De Pekhoeve, maar daarachter; naast de tent waar ook drie weken lang de schaatsbaan komt te liggen. 17 december is de officiële opening van Ulvenhout on Ice. De kerststal kun je vanaf vandaag al komen bewonderen. Een prachtige plek om met je (klein)kinderen te bezoeken en om even tot bezinning te komen.

 

Vier koningen?

Wist je eigenlijk dat zich in de Ulvenhoutse kerststal vier koningen bevinden? De reden hiervoor wordt bij de stal uitgelegd. Kom dus vooral kijken en deel dit speciale verhaal met je  (klein)kinderen.

 

Vrijwillige bijdrage

Voor het onderhoud van de kerststal is Ulvenhout Leeft overigens aangewezen op donaties. Een kleine bijdrage in de collectebus na een bezoek aan de kerststal wordt dan ook erg op prijs gesteld.

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven