Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Wijkzusterscollectief

28 november 2022     Tekst en foto: Vrouwen van Nu Ulvenhout / Marijke Smit

 

Het was volle bak in de Pekhoeve. Vrouwen van Nu Ulvenhout had de wijkzuster uitgenodigd voor een lezing.

 

Wanneer wijkzorg?

Thecla Flipsen werkt als wijkzuster voor Surplus in Ulvenhout en Nicole Graafmans, coördinator, werkt voor Thebe in Bavel en Ulvenhout. Zij werken tot volle tevredenheid samen. Zij hebben elkaar hard nodig, zeker in deze onrustige tijden. Zij kunnen onafhankelijk werken, zonder tussenpersoon. Zij doen alles wat aan het lichaam zit. Wassen, spuiten, medicatie geven, sondevoeding, infusen, wondverzorging, maar ook terminale zorg. Vragen genoeg!

 

Verschil

Wat is het verschil tussen Thebe en Surplus? Wíe moet je wáárvoor bellen? De kosten bij de een of ander? Zij hadden duidelijke antwoorden op alle vragen. Beiden doen hetzelfde werk als verpleegkundige, alleen dragen zij een ander jasje en worden door een andere baas betaald.
Deze dames zijn dusdanig opgeleid om zelf de intake gesprekken te doen. Zij willen graag dat er iemand anders bij is van de familie, of een mantelzorger, om zo goed mogelijk tot een eindbesluit te komen.

 

Iedereen heeft recht op zorg

Er wordt gekeken hoe de cliënten zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis kunnen blijven, met of zonder hulpmiddelen. De praktijkondersteuner van de huisarts is bij ons Berty. Zij bespreekt alles met de huisarts en met Nicole wie tijdig wat steun kan gebruiken. Er is een nieuw project gestart, dat nu een jaar loopt voor 75-plussers.

 

Preventie

De dames wilden graag van ons horen hoe wij preventief kunnen meewerken, vóór je een zorgaanvraag zou moeten indienen. Voorkómen is beter dan genezen natuurlijk! OBESITAS is een klassiek voorbeeld! Door dit te vermijden kun je een hoop ziektes voorkomen, zoals hart en vaatziekten, diabetes en nog veel meer! Gezonde voeding en bewegen blijven wel het eerste vereiste om zolang mogelijk gezond, fit en dus zelfstandig te blijven!

 

Alarmsyteem

Zij raden mensen die alleen wonen aan, een alarmsysteem aan te schaffen in de vorm van een ketting, horloge of armband. Je zult maar vallen en niemand hoort je! Ook een schattige robot/bloempotje, Tessa genaamd, kan ingezet worden bij dementerende mensen! Deze zegt bijv.: “Het is 10 uur, tijd voor koffie!!” Jaja, tijden veranderen lieve mensen!

 

Wetgeving

Er zijn in Nederland drie wetten. 1 Zorgverzekeringswet, 2 WMO en 3 WLZ. We kregen duidelijke uitleg over deze wetten. Ook euthanasie werd uitgebreid besproken. Bespreek het altijd met je kinderen, om ruzies vanwege de emoties die er plots zijn te voorkomen! Weet je echt niet meer wie je moet benaderen, dan mag je altijd een van deze twee lieve dames bellen. Zij helpen je altijd verder! Zij gaven daarvoor hun 06-nummers!

 

Thecla Flipsen: 06 43 05 08 54

Nicole Graafmans: 06 50 69 55 10

 

 

Petje af voor de geweldige laagdrempelige samenwerking! BEDANKT! 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven