Overlast door wespen laat zich niet voorspellen

17 april 2024     Ingezonden door de Wespenstichting

Wespenplaag in 2024?Ieder jaar worden er artikelen gepubliceerd waarin gewaarschuwd wordt voor een wespenplaag of overlast van wespen. Zo kwam ook bij ons een persbericht binnen met als titel ‘Verwachting wespenoverlast 2024’. Ondanks de kop van het persbericht geeft het stuk geen antwoord op deze vraag, omdat het bedrijf dat het persbericht uitstuurde enkele verschillende uitkomsten schetst. 

Tuinen en acts gezocht voor amateurkunstfestival Gluren bij de Buren

16 april 2024     Tekst en foto: Marcel Kamphuis en Leanne van Gurp

Tuinen en acts gezocht voor amateurkunstfestival Gluren bij de Buren.

 

Aankondigingsborden Ulvenhout

15 april 2024     Tekst en foto: Michael van Egeraat

Bij het binnenkomen van Ulvenhout vanuit Breda en vanuit Chaam/Strijbeek staan aankondigingsborden voor sociaal-culturele evenementen

Herdenking Poolse Militairen 1944-1945

31 oktober 2022     Tekst en foto's: Harmonie Constantia / Jan Rops

 

Afgelopen weekend herdacht Breda dat 78 jaar geleden de Eerste Poolse Pantserdivisie de stad bevrijdde.

 

1e Poolse Pantserdivisie

Ter nagedachtenis aan de 80 omgekomen Poolse militairen van de 1e Poolse Pantserdivisie die onder leiding van generaal Stanisław Maczek in 1944 hebben gestreden voor de vrijheid van Breda en hierbij zijn omgekomen in de wijk Ginneken, werd afgelopen zondag 30 oktober een plechtige herdenkingsceremonie gehouden op het Ereveld Ginneken aan de Vogelenzanglaan.

 

Herdenken

De herdenking werd bijgewoond door tal van Poolse hoogwaardigheidsbekleders. Er waren toespraken van onder anderen burgemeester Depla en pastoor Slawomir Klim van de Poolse parochie. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Harmonie ‘Constantia’ uit Ulvenhout. De harmonie speelde een vijftal koralen en het Wilhelmus. Een Poolse militaire kapel speelde het Poolse Volkslied.

 

 

Herinneren

De herdenking vindt jaarlijks plaats rond 29 oktober, de datum dat Breda bevrijd werd dankzij het dappere optreden van de vaak jonge Poolse soldaten die de hoogste prijs betaalden voor onze vrijheid. Het monument en de graven op het Pools Erehof Ginneken herinneren ons hieraan.

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven