Bereikbaar Breda App maakt bezoek aan de binnenstad makkelijker

06 oktober 2022     Tekst: Gemeente Breda

 

Het bezoek aan een stad vraagt voor mensen met een beperking vaak veel voorbereiding. Waar kan ik parkeren? Is er een geschikt toilet? Waar kan ik uitrusten? De Bereikbaar Breda App biedt uitkomst. Met deze app, die vanaf nu te vinden is op de website van de gemeente Breda, worden allerlei basisvoorzieningen op één kaart overzichtelijk in beeld gebracht.

 

Bereikbaar Breda App

De gemeente Breda wil gastvrij en toegankelijk zijn. De Bereikbaar Breda App draagt daar aan bij. Op de kaart zijn alle belangrijke nuttige en noodzakelijke plaatsen van de vermeld zoals ook AED’s, gevaarlijke punten, bezienswaardigheden, een schuilplek voor regen en de gehandicaptenparkeerplaatsen op straat te vinden. De app is te vinden via: Hallo nieuwe Bredanaar!|Breda.

 

Toegankelijkheid

Jeroen Bruijns, wethouder toegankelijkheid: “Het is de week van de toegankelijkheid en dus een mooi moment voor ons om te starten met de Bereikbaar Breda App. Hiermee willen we de binnenstad makkelijker bereikbaar maken voor iedereen. De app is een goed hulpmiddel voor mensen met een beperking om snel praktische informatie te krijgen voor hun bezoek aan de stad of evenement. Dat zorgt voor een gastvrij verblijf in onze stad”.

 

Persoonlijk routeadvies

Behalve voor een prettig verblijf in de binnenstad, wijst de app ook de weg ernaartoe. Dat wordt gedaan met een persoonlijk routeadvies. De app kan afwijkende routes kiezen en suggesties doen voor parkeergarages, OV en fietsroutes. Dit zorgt voor het spreiden van druktes in de stad. Ook is het mogelijk om een parkeerplek te reserveren in een gekozen parkeergarage.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

^ Naar boven